Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

με πολύ αγάπη...
Επισκέπτες του Δήμου Κισάμου από την Γερμανία για πάνω από 50 χρόνια με αγάπη τόσο για τον τόπο όσο και για τους ντόπιους οι: Παύλος Eckert, Brigitte Gershgrasser, Dorothee Epple & Dieter Epple. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους για την συμμετοχή στο καλοκαιρινό σεμινάριο χοροθεραπείας της ομάδας τους, στην ορθόδοξη ακαδημία Κρήτης τον Αύγουστο του 2014 μια σοβαρή αλλεργία της Dorothee Epple τους ανάγκασε να ζητήσουν απεγνωσμένα την βοήθεια των ντόπιων συναντώντας σε ένα φαρμακείο την γιατρό Κα Φιωτάκη Μαρία (η γιατρός μας κάποτε στο Έλος) η οποία τους βοήθησε ανιδιοτελώς να θεραπεύσουν την πολύ σοβαρή αλλεργία της Κας Dorothee. 
Αναγνωρίζοντας την προσφορά της, ζήτησαν να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν ώστε να ανταποδώσουν στην ίδια και στους Έλληνες την έμπρακτη φιλοξενία που βίωσαν. Η γιατρός τους ζήτησε να ενημερώσουν τους πολίτες της χώρας τους για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, για την φιλοξενία και την φιλοσοφία των Ελλήνων. Οι ίδιοι γνώρισαν την διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, για φιλοξενία και την διάθεση για βοήθεια του συνανθρώπου από τους Έλληνες. Νιώθοντας την ηθική υποχρέωση να προσφέρουν ανταποδοτικά στους Έλληνες, ξεκίνησαν μια προσπάθεια ενημέρωσης στους συμπολίτες τους και κατάφεραν να μαζέψουν 6.000€ τα οποία διέθεσαν σήμερα (27/10/2015) στον Δήμο Κισάμου με σκοπό την αγορά ειδών για την βελτίωση των παρεχόμενων από το κέντρο υγείας της περιοχής υπηρεσιών. Οι αγορές θα γίνονται μετά από αίτημα του διευθυντή του κέντρου υγείας προς τον Δήμο. 
Σκοπός τους η ίδρυση συλλόγου για το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ των πολιτών των χωρών το οποίο δημιουργεί η πολιτική και οι πολιτικοί και πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών του κόσμου μπορούν να γεφυρωθούν μόνο από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς. 
Ο Δήμος Κισάμου αποδεχόμενος την ευγενική προσφορά τους, νιώθει την ανάγκη να τους ευχαριστήσει και δημόσια τονίζοντας τους ότι η προσφορά τους αυτή αναγνωρίζετε θετικά από την τοπική κοινωνία της Κισάμου. Η προσφορά αλληλεγγύης αυτή τονίζει για ακόμα μια φορά την διαφορετική αντιμετώπιση και προσέγγιση μεταξύ των απλών πολιτών των χωρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: