Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Με αφορμή την γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Κισάμου στις 22/11/2015 και την ντροπιαστική/ανύπαρκτη συμμετοχή των μελών της, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις/προτάσεις μου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, μεγάλες επιχειρήσεις).
Επειδή δεν έχω μεγάλη ικανότητα επικοινωνίας στον γραπτό λόγο, θα προσπαθήσω να είμαι όσον το δυνατόν ξεκάθαρος και απλός ώστε να γίνω κατανοητός από όλους.
Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία και εποχή που η παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» ήταν θεμέλιο της νοοτροπίας μας, δυστυχώς όταν δεν ακολουθείται η παροιμία, βρισκόμαστε μπροστά σε γεγονότα.
Το 2014 και το 2015 (με τα γνωστά δυσάρεστα πολιτικά γεγονότα), μας φάνηκε ότι δουλέψαμε και είχαμε επιτυχημένες τουριστικές σαιζόν στην Κίσαμο.
Νομίζουμε ότι κάθε χρόνο θα έχουμε με ευκολία καλές σαιζόν λόγω της δυναμικής που έχουμε σαν περιοχή. Να μην ξεχνάμε ότι και άλλες περιοχές στην Κρήτη έχουν καλύτερη και πιο προσεγμένη τουριστική ταυτότητα από την Κίσαμο. Πολλά πράγματα σε αυτό το ευαίσθητο προϊόν όπως ο τουρισμός ανατρέπονται με ευκολία.
Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, την στιγμή που όλοι μας το λέμε αλλά κανείς δεν το εφαρμόζει, απλά όπως ανέφερε ο φίλος δημοσιογράφος Μουντάκης Αντώνης, μαζευόμαστε κάποια άτομα και λέμε τον πόνο μας..
Δυστυχώς μεγαλώνουμε με καχυποψίες και αντιπάθειες, κατηγορούμε τον καλό επιχειρηματία αντί να παραδειγματιζόμαστε προς δικό μας όφελος.
Προτείνω αν θέλουμε να δούμε και να κάνουμε τον τόπο μας, έναν τουριστικό ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ:
1) Να διαλύσουμε τους συλλόγους και τις ενώσεις αφού δεν εκτιμάμε τις προσπάθειες που γίνονται και δείχνουμε ενδιαφέρον μόνο όταν υπάρχουν κούπες, σουβλάκια και καλιτσούνια.
2) Δημιουργία ενός κλειστού club-cluster με την συμμετοχή καλών επιχειρηματιών και συνεισφορά ανάλογα με την δυναμική της κάθε επιχείρησης, το οποίο θα λειτουργεί για την ανάπτυξη, διαφήμιση και προώθηση της Κισάμου.
Αναλαμβάνω συντονιστής σε μια τέτοια προσπάθεια και παρακαλώ πολύ όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και να με πάρει τηλέφωνο να έχει από πριν το χέρι στην τσέπη..
Θα επανέρθω σύντομα και θα είμαι ακόμα πιο καυστικός.
Μυλωνακής Στέλιος 6974092913

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγονται σωστά όλα αυτά, όμως, μένει θαμμένο και ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι της "αποτυχίας". Μία ένωση που ίσως να μην είναι (ή ήταν) ενωτική, που στη χάση και στη φέξη αποφασίζει να μαζευτούν (και χωρίς επίσημη ανά χείρας ανακοίνωση) για να συζητήσουν, δημιουργεί διαχρονικά απογοήτευση, επιφύλαξη και ποιος ξέρει τι άλλο. Ίσως οι προϋποθέσεις που πρέπει να δημιουργηθούν να μην χρειάζονται χρήματα, εάν δεν μπουν συγκεκριμένοι στόχοι δεν θα μαζευτούν χρήματα. Έχουμε κανόνες; Κανονισμούς; Πλάνο; Φιλοσοφία; Γνώσεις;;;;