Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργίου
Από εκκλησιαστικούς κύκλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης διέρρευσε μια παράξενη είδηση, ότι ο 82χρονος Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος έλαβε πριν μερικές μέρες εγγράφως την απαγόρευση από τον  Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό να ξαναεπισκευτεί την πρώην μητρόπολή του στα Χανιά, την οποία ποίμανε για τρεις δεκαετίες. 
Ο Αρχιεπίσκοπος όταν ήταν Πρωτοσύγκελος Κισάμου και Σελίνου 

Η θλιβερή και ανεξήγητη αυτή είδηση έχει σκανδαλίσει την Κρητική κοινωνία, αφού το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου είναι ιδιαίτερα αγαπητό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος αποτέλεσε την προσωπική επιλογή του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την κάλυψη του Αρχιεπισκοπικού θρόνου της Κρήτης το 2006, είναι πραγματικά μια σύγχρονη μορφή  ενός ασκητή επισκόπου που ζει ως απλός καλόγερος. Το έργο του στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι τεράστιο.
Η Πνευματική και υλική βοήθεια και συμπαράσταση σε χιλιάδες ανθρώπους είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Είναι κρίμα, στο δειλινό της ζωής του, ένας άνθρωπος με  τέτοια προσφορά στην Εκκλησία και στο συνάνθρωπο να έχει τέτοια αντιμετώπιση.

Υ.Σ Θέλω να πιστεύω οτι δεν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο και απλά υπάρχει παραπληροφόρηση ....ας ελπίσουμε οτι θα υπάρξει διάψευση από την Ι.Μ.Χανίων.
Η είδηση πάντως δεν "έπαιξε" στα Χανιά, ειδικά από τα λαλίστατα ΜΜΕ που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: