Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ

Μιας και τελειώνει ο χρόνος (ΑΠΡΑΧΤΗ) καλό είναι η Δημοτική κοινότητα Κισάμου να κάνει μια συνεδρίαση και να διαλέξει μερικά ονόματα ευεργετών, ανθρώπων που τίμησαν τις ιδέες τους και την πόλη και να προτείνει προς ψήφιση (στο δημοτικό συμβούλιο) ώστε να δώσουμε σε όλους αυτούς τους ανώνυμους δρόμους αλλά και τις λίγες πλατείες μας (άκου εκεί πλατεία ΟΤΕ ή κάτω πλατεία) μια ονομασία. Με τον "Καλλικράτη", η ονοματοθεσία στην πόλη είναι πια στη δικαιοδοσία της, εκτός αν δεν τον έχουν διαβάσει και δεν το γνωρίζουν.... 
Να συστηθεί λοιπόν η Επιτροπή Ονοματοθεσίας και να εισηγηθεί...
Μάλιστα δεν θα ήταν κακό να συνεισφέρει επί αυτού και ο Φιλολογικός σύλλογος της πόλης που και γνώσεις έχει αλλά και την ιστορία του τόπου γνωρίζει.
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα ευεργετών μιας και όλοι τους γνωρίζουμε ...

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολυ σωστα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΑΤΙΑ ΟΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗ [ΠΛΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΕΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ]ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...