Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εκδήλωση Ε.Ε.Σ. Κισάμου
Το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κισάμου, πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωση του κοπής Βασιλόπιτας στους φιλόξενους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου. Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημέρωση-απολογισμό των δράσεων του Τμήματος Κισάμου της παρελθούσης χρονιάς και ενημέρωση από τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών -  Διασωστών Κισάμου κ. Πετρόπουλο, ο οποίος με κλιμάκιο Σαμαρειτών από την Κίσαμο και άλλα μέρη της Ελλάδας βρέθηκε για δύο εβδομάδες στην Κω σε δράσεις στήριξης των προσφύγων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη, τον Αντιπερειφεριάρχη Πολιτισμού κ. Σημαντηράκη, τον Γεν. Δντή της ΟΑΚ Δρ. Ζορμπά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Κισάμου. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη προσφορά του Τμήματος και την αναγκαιότητα στήριξης του Εθελοντισμού. «Σε εποχές όπου τα δεδομένα και αυτονόητα μοιάζουν περισσότερο ως ζητούμενα και ουτοπία είναι αναγκαίο να πλαταίνουν οι καρδιές των ανθρώπων, να χωρούν τον κάθε άλλο και διαφορετικό και στο πρόσωπο του να συναντούν τον ίδιο τον Χριστό. 
Να σφουγγίζουν τα δάκρυα  του, να απαλύνουν τον πόνο του και να πορεύονται ως συγκυρηναίοι στον γολγοθά της ζωής. Χαιρόμαστε που το Τμήμα Κισάμου του Ε.Ε.Σ. έμπρακτα, σιωπηλά και αθόρυβα, παρηγορεί, στηρίζει και ανακουφίζει δεκάδες εμπερίστατους συνανθρώπους μας», σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τόσο το Δ.Σ. για την αγαστή και γόνιμη συνεργασία, όσο και τους Εθελοντές Σαμαρείτες και τις Νοσηλεύτριες του Τμήματος. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι στις Νοσηλεύτριες για τα είκοσι χρόνια προσφοράς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: