Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ

350.000 επισκέπτες στον Μπάλο.... ρεκόρ με πολλούς αποδέκτες.
1ον. Για την δημοτική αρχή μας που είναι και ο κύριος υπεύθυνος και υπόλογος μιας και τον τρυγάει και θα πρέπει να ρίξει το βάρος της περισσότερο στην προστασία από την είσπραξη. 
2ον. Για την περιφέρεια που θα πρέπει να καταλάβει οτι οι 350.000 τουρίστες έρχονται και φεύγουν από ένα τρισάθλιο οδικό δίκτυο, ειδικά από το Κολυμβάρι ως και το Λιμάνι και την Καλυβιανή.
3ον. Για μας τους απλούς πολίτες που έχουμε ένα διαμάντι και πρέπει να το διαφυλάξουμε (διασφαλίσουμε) σαν κόρη οφθαλμού, μιας και είναι ένα από τα τελευταία κληροδοτήματα για τα παιδιά μας, ακόμα κι αν πολλές φορές γινόμαστε κουραστικοί. (γραφικοί για ένα φίλο). 

Φυσικά 350.000 επισκέπτες (που είναι περισσότεροι ίσως και 500.000) κατατάσσουν τον Μπάλο σαν ένα από τους καλύτερους προορισμούς της Κρήτης και κάνουν την Κίσαμο περήφανη, αλλά μην ξεχνάμε οτι ταλαιπωρούν αφάνταστα μια περιοχή που δεν έχει αυτή την δυνατότητα εξυπηρέτησης ειδικά τώρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ,
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΧΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ?
ΔΗΛΑΔΗ 350.00€ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ !!!!

ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα στοιχεία θα τα βρείτε στο ΜΑΙΧ και τα νούμερα είναι στο περίπου. Την μελέτη έκαναν
• Δρ Γεώργιος Μπαουράκης, (Διευθυντής Μ.Α.Ι.Χ.)
• Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Πολυτεχνείο Κρήτης – Audencia Nantes School of Management, Γαλλία)
• Ελένη Σταματάκη, Ερευνήτρια, Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ.
• Περικλής Δράκος (Ε.Δ.Ι.Π. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Παν/μιο Κρήτης)
• Δρ Δημήτριος Νίκλης, Ερευνητής, Τμ. Οικονομίας και Διοίκησης, Μ.Α.Ι.Χ. – Πολυτεχνείο Κρήτης

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα μα πολύ σύντομα το μέρος αυτό θα χαθεί απο τα χέρια της δημοτικής αρχής.......είναι φιλέτο απο τα λίγα άσχετα πως δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι ακόμα πόσο δυνατό φιλέτο είναι.Κάντε κάτι .........εσείς που αγαπάτε αυτό το μέρος και δέν το βλέπετε μόνο εισπρακτικά καλή μπουκιά.Σας παρακαλώ ασχοληθείτε με τα κοινά,με τον δήμο μας,με την κίσαμο γενικά.Βοηθείστε να μην χάσουμε απο τα χέρια μας αυτήν την ευκαιρία,ΜΠΑΛΟΣ,ΕΛΑΦΟΝΉΣΙ,ΦΑΛΆΣΑΡΝΑ,ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΆ ΧΩΡΙΟΥΔΆΚΙΑ ΜΑΣ,ΑΡΧΑΊΑ ΠΟΛΗΡΎΝΙΑ,ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΗΡΙΚΑΡΙΟΥ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΙΒΆΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΓΥΡΊΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΑΓΗ ΤΩΡΑ.ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΠΟΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΙΤΡΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ............ΑΚΟΥΤΕ?????????ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.
ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.