Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

Και επειδή τις τελευταίες μέρες αρκετός ντόρος έχει γίνει για το Κισαμίτικο Καρναβάλι, όπου κάθε άποψη επώνυμη είναι σεβαστή, ας πω και γω την δικιά μου. Ναι το καρναβάλι πρέπει να γίνεται μιας και όπως έχουμε διαπιστώσει δεν έχουμε και πολλά να δείξουμε, αλλά ούτε και εναλλακτικές λύσεις για αυτοευχαρίστηση (όσοι μένουμε στην μικρή μας πόλη) αλλά ούτε και πολλές επιλογές για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά μας.
Ναι γιατί έτσι θα ξεφύγουμε από την μουντή καθημερινότητα μας, θα το ρίξουμε έξω και θα σκάσει και ένα χαμόγελο στα χείλη των μικρών μας....
Από την άλλη βέβαια χρόνια τώρα το καρναβάλι μας θυμίζει την νοικοκυρά που σκουπίζει και βάζει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί....και για όσους δεν καταλαβαίνουν ας δουν τι επακολουθεί μετά το καρναβάλι..μια άτακτη φυγή του κόσμου που μας γεμίζει πίκρα. Τόσα χρόνια δεν κάναμε μια προσπάθεια να το διορθώσουμε και πάντα την τελευταία στιγμή κλαψουρίζουμε ..για όλα. Αν θέλουμε το καρναβάλι να πετυχαίνει να γίνει δακτυλοδεικτούμενο θα πρέπει να φύγει από τα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής (εδώ υπάρχει το παράλογο δεν πάω, ούτε τα παιδιά μου τα αφήνω να πάνε, επειδή είναι αυτήν την 5ετία ο τάδε δήμαρχος) και να καταλήξει στα χέρια των επαγγελματιών της πόλης. Αυτών που θα έχουν και τον ζόρε να κρατήσουν τον κόσμο με παράλληλες εκδηλώσεις.
Φτάνει πια το δεν μου αρέσει, δεν το έκαναν καλά αυτοί, δεν είναι δικό μας και όλα αυτά που μας έχουν οδηγήσει σε αυτήν την μίζερη κατάσταση κάθε χρόνο...και δημιουργούν και μια κατάσταση που δεν μας τιμά. Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση...το κάνουμε για τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας και δεν μας ενδιαφέρουν τα νούμερα (να μην παρεξηγηθώ πάλι αριθμούς εννοώ) και ποια χρονιά ήταν καλύτερη και με ποιον δήμαρχο.

Υ.Σ Δεν μπορούμε να λέμε οτι πρωτοπορούμε και να έχουμε δρόμους μέσα στην πόλη χωμάτινους δίχως πεζοδρόμια και φωτισμό. Κάπου πρέπει να βάλουμε τον πήχη...γιατί όσο τον περνάμε τόσο θα ήμαστε κοντά στην αποτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: