Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

2 σπαθιά με μήκος λάμας 70cm και 72cm αντίστοιχα,
κοσμήματα,
γεωργικά μηχανήματα (γεννήτρια, σκαπτικό μηχάνημα και 3 ξυλοκοπτικά),
ηλεκτρονικές συσκευές (στερεοφωνικό σύστημα, dvd player κ.α.)
ηλεκτρικά μηχανήματα (πλυστικό μηχάνημα, 2 κομπρεσέρ, τρυπάνια, ηλεκτρική πλάκα και τροχός λείανσης, μηχάνημα κοπής πλακιδίων κ.α.)
ηλεκτρονική ζυγαριά (πλάστιγγα)
διάφορα αντικείμενα (δυναμό αυτοκινήτου, ντεπόζιτο βάρκας χωρητικότητας 25 λίτρων, ψαροντούφεκα, εξαρτήματα μοτοσυκλετών, ραβδιστικά μηχανήματα, κινητήρας ραβδιστικού, αντλία απορρόφησης υδάτων)
το χρηματικό ποσό των 2.830 ευρώ και διάφορα εργαλεία.
Χώρια αυτά που ταξίδευσαν... βέβαια η απορία όλων μας εδώ στην Κίσαμο πως μπορούν να είναι έξω αυτοί που πριν κάμποσα χρόνια είχαν διαλύσει όλα τα παπάκια της περιοχής και τα είχαν στείλει πακεταρισμένα στην Ρουμανία. Πως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: