Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΡΞΥΛ....

Με εκπροσώπους της ΒΑΡΞΥΛ συναντήθηκαν άνθρωποι του δήμου Κισάμου σχετικά με την απομάκρυνση όλων των καμμένων υλικών από το εργοστάσιο της στα Βιγλιά, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2008. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Πουλημένος διαβεβαίωσε τον αντιδήμαρχο κ. Ξυπολιτάκη οτι η εταιρεία προχωρά σε μελέτη απομάκρυνσης των υλικών και καθαρισμό του χώρου, που τόσα χρόνια (8 χρόνια) έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους αλλά και στην περιοχή γενικότερα.
Να θυμίσω ότι:
Η VARXIL που ιδρύθηκε το 2002 είχε ραγδαία ανάπτυξη, και έχει καταξιωθεί όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στο διεθνή χώρο, σαν εργοστάσιο κατασκευής ξενοδοχειακών επίπλων. Όμως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 26 Αυγούστου στις 5.30 τα ξημερώματα στο εργοστάσιο, μετέτρεψε όλους τους κόπους και τις προσπάθειες, σε μαύρους καπνούς οι οποίοι σκέπασαν τον ουρανό αλλά και την ψυχή των 150 εργαζομένων που απασχολούντο σε όλους τους τομείς της εταιρείας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κριμα να υπαρχει αυτο το΄΄αισχος'' σε μια τοση ομορφη περιοχη αφηστε τα ποντικια τις κατσαριδες τις λαμαρινες που κανεις δεν ξερει που θα εκσφεδονιστουν ειδικα φετος με τους τοσο ισχυρους νοτιαδες.Ευχομαι και ελπιζω ο κ.Ξυπολιτακης που ειναι κατοικος της περιοχης να καταφερει να απομακρυνθουν ολα αυτα εστω και μετα απο 8 χρονια για το καλο αυτου του ομορφου και νομιζω αναπτυσσομενου τοπου.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί μπαινει στη μέση ο Δήμος και σύντομα θα καθαρίσουν.Στον Κορφαλώνα που το εργοστάριο μολύνει όλη τη Κίσαμο, πήγε κανείς ή ο Πρόεδρος των ξενοδόχων έχει μεγαλύτερο κονέ και δεν τον αγγίζει κανείς?