Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΛΕΤΕ;

Σε ότι αφορά στους χώρους του πρώην ψυχιατρείου Χανίων, το οποίο ως γνωστόν θα παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων, και ενδεχομένως να φιλοξενήσει πρόσφυγες και "λαθροτέτοιους" υπήρξε διαφωνία  του Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα με τον
Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος χώρος εκεί για προσωρινή φιλοξενία μεταναστών, αλλά για την στέγαση φοιτητών.
Το θέμα είναι πολύ λεπτό.... και όπως βλέπω μπορεί ο αντί να είναι ολίγον αντίθετος με την όλη ιδέα αλλά ο δήμαρχος Χανίων το φέρνει σιγανά σιγανά επικουρούμενος από τους άλλους δημάρχους και μάλλον δεν θα γλυτώσουμε όχι να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες, αλλά τους λαθραίους που θα αποβιβαστούν τους επόμενους μήνες στην Γαύδο.
Μάλιστα όπως ακούστηκε αλλά ίσως να είναι και ράδιο αρβύλα ..οι οινοεγκαταστάσεις μας που είναι εγκαταλελειμμένες στα δυτικά της πόλης είναι από τα καλά σημεία στέγασης των μεταναστών....

Δεν υπάρχουν σχόλια: