Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΚΜΗΣ.......

Αυταρχισμός κύριε Δήμαρχε δεν είναι να έχεις άποψη και να την εκφράζεις δημόσια για αυτά που συμβαίνουν στο τόπο που γεννήθηκες και ζεις. Αυτό είναι το καθήκον κάθε δημότη.
Αυταρχισμός είναι να παίρνεις μόνος σου αποφάσεις, αν και εκπροσωπείς ένα συλλογικό όργανο, να τις υλοποιείς και μετά τρεις μήνες να τις νομιμοποιείς ……. δημοκρατικά. Και η περίπτωση του περιπτέρου δεν είναι η μόνη. Αυτό είναι παρακμή! 
Για την αναγκαιότητα αναβάθμισης και ανάδειξης των δημόσιων χώρων της Κισάμου δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι όμως αναβάθμιση της πλατείας η μετακίνηση της προτομής του Μάνου Κατράκη και η τοποθέτηση στη θέση του ενός περιπτέρου; Δεν λαμβάνει υπόψη η μελέτη (;) ότι ο χώρος αυτός αποτελεί την είσοδο στην πόλη και επιδεινώνεται το πρόβλημα κυκλοφορίας στο κομβικό αυτό σημείο; Και γιατί η μελέτη δεν ήλθε στο Δ.Σ για έγκριση και άρχισε να υλοποιείται; 
Για την τοποθέτηση του περιπτέρου στο κέντρο της πλατείας Τζανακάκη το 2006 ήμουν ο μόνος που αντέδρασα δημόσια με σχόλιο στα Χ.Ν. Η απόφαση ήταν και τότε του δημάρχου με τη δικαιολογία του ….. προσωρινού, και η νομιμοποίηση ήλθε από το Δ.Σ αργότερα. Το προσωρινό κράτησε (;) δέκα χρόνια χωρίς καμιά αντίδραση! Σήμερα, 10 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και αυτό δεν τιμά αυτούς που θέλουν να είναι ηγέτες. Γιατί ηγέτης είναι αυτός που παραδέχεται τα λάθη του, τα αναγνωρίζει, τα μελετάει και προσπαθεί να τα αποφύγει στο μέλλον!
Χαρτζουλάκης Κώστας


3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΕΕ τι δεν καταλαβαίνουμε
(Λαθος απόφαση) + (Την Μελετήσανε) + (Δεν θα το ξανακάνουν στο Μέλλον)* = Μεγάλος Ηγέτης!!!

* Το συγκεκριμένο Λάθος...άλλα επιτρέπονται ... η ίδια εξίσωση βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα!!!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Εδώ κύριοι κρυπτίνους μπορείτε να γράψετε μόνο με το ονοματάκι σας....

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος που κρίνει τους άλλους θα πρέπει κατά πρώτον, θεωρώ, να είναι πιο σωστός απο αυτούς που κρίνει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν υποθέσουμε οτι η απόφαση δεν είναι σωστή σαν αποφαση που αφορά το σύνολο, τι γίνεται με το σύνολο; Δηλ. με εμάς; Δεν βλέπω σαν μονάδες του συνόλου να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο, παρά αφήνουμε τους ''τυχαίους'' και τους ''ετσιθελιστές'' να είναι στον αφρό.
Δεν φτάνει μόνο επειδή μάς δίνεται ένα βήμα να σχολιάζουμε τους άλλους, με υστεροβουλία ή οχι...
Και όσον αφορά για την επωνυμία του σχολίου θα προτιμήσω την ανωνυμία γιατί δεν κρύβει καμμία υστεροβουλία.
Αυτός που κρίνει να είναι έτοιμος να κριθεί.
Δεν είμαι έτοιμος να κρίνω για αυτό και δεν κρίνω παρά μόνο σχολιάζω!
Εσύ Κώστα άλλαξε παντιέρα γιατί οι εργασίες του Άρθρου 4, παρ. 3 του Ν. 4067/12 δεν αφορούν εργασίες αντικατάστασης στέγης. Και αν δεν το ξέρει ο Παύλος να του το πείς.