Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ!!!

Συνεδρίασε την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, η επιτροπή προβολής του Δήμου Κισάμου για τα θέματα προβολής του Δήμου. Όταν οι άλλοι έχουν έτοιμο το υλικό προβολής με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, στο Δήμο μας …….. συνεδριάζουμε! Πιθανόν κάποιες δράσεις να υλοποιηθούν τον Αύγουστο, όπως οι ολοσέλιδες πληρωμένες καταχωρήσεις για το Μπάλο και το Λαφονήσι πέρυσι. Πληρώνουμε για να διαφημίσουμε τις πιο προβεβλημένες περιοχές, αντί να αναδείξουμε τις άλλες περιοχές της ενδοχώρας, και όχι μόνο, του Δήμου. Το ενδιαφέρον βέβαια της 11μελούς επιτροπής (Βαρουχάκη Σταυρ., Δερουκάκης Εµ., Φουρναράκης Εµ., Πατεράκης Μιχ., Αννουσάκης Γ., Βερυκάκης Νικ., Τζαμουρτζόγλου Κυρ., Ζουριδάκης Ι., Μαραθάκη Κυρ., Γεωργακάκη-Τριανταφυλλάκη Ελ., Μακράκης Αλ.) φαίνεται από το site του Δήμου στα αγγλικά. Δεν υπάρχει καμιά πληροφορία! Φαίνεται ότι ούτε ένας από τα μέλη της επιτροπής αλλά και τους 25 δημοτικούς συμβούλους δεν επισκέφθηκε το site του Δήμου, του οποίου την ανάπτυξη και προβολή υπηρετούν(;)! 
Δεν μας φταίνε οι άλλοι. Το έλλειμμα είναι δικό μας!
Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος

3 σχόλια:

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Αγαπητέ Κύριε Κώστα, σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεστε θα έπρεπε πριν ξεκινήσετε την σύνταξη ενός τόσο ωραίου κειμένου να αναρωτηθείτε τα εξής απλά:
Τι υπάρχει μέχρι σήμερα για την Κίσσαμο από άποψη πληροφοριακού υλικού για τον επισκέπτη εκτός από τις μουτζουρωμένες ταμπέλες του Ελαφονησίου; Πότε είχε γίνει ξανά μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για τον τουρισμό στην Κίσσαμο και από ποιόν φορέα, σύλλογο ή ομάδα επιχειρηματιών; Πότε η ''εκάστοτε δημοτική αρχή'' με όλες τις δυσκολίες και την διαχείριση της καθημερινότητας είχε κάνει μια σκέψη για το κάτι παραπάνω στην Κίσσαμο; Θα σας απαντήσω λοιπόν εγώ λέγοντας σας ότι η Κίσσαμος αν εξαιρέσουμε έναν τουριστικό οδηγό που είχε βγει πριν 7 περίπου χρόνια στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, λειτουργούσε ''στον αυτόματο''. Όταν λοιπόν πέρυσι κάναμε συζήτηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κα Βαρουχάκη για να συμμετέχουμε σε μια έκθεση στο εξωτερικό σαν Δήμος Κισσάμου, το πρώτο πρόβλημα ήταν τι θα έχουμε στην έκθεση σαν υλικό. Γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε τίποτα (και φυσικά δεν εννοώ ότι δεν έχουμε τίποτα να δείξουμε, εννοώ ότι δεν έχουμε τουριστικό site, δεν έχουμε φυλλάδια, δεν έχουμε βίντεο, δεν έχουμε τίποτα). Ξεκίνησε λοιπόν η Κα Βαρουχάκη την διαδικασία για την δημιουργία όλων των παραπάνω τα οποία και έχει ψηφίσει η επιτροπή τουριστικής προβολής. Η υλοποίηση δε όλων αυτών, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο απλή διαδικασία. Θα μπορούσατε λοιπόν να ρωτήσετε κάποιο από όλα τα μέλη της επιτροπής τουριστικής προβολής αν ποτέ έχει συζητηθεί και είναι στα σχέδια υλοποίησης, κάτι παραπάνω από τα βίντεο. Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε και όσους ήταν στην συνάντηση της ένωσης ξενοδόχων όπου και εκεί συζητήθηκε το θέμα. Τέλος σε ότι αφορά το site του Δήμου, να σας ενημερώσω ότι η ιστοσελίδα ενός δήμου (συνήθως) είναι μόνο στα Ελληνικά, αφού σκοπός της είναι να παρέχει πληροφορίες και υπηρεσίες στους δημότες και όχι στους επισκέπτες. Πληροφορίες στους επισκέπτες μπορεί να δώσει το πληροφοριακό υλικό ή το τουριστικό portal του Δήμου. Μην τα μπερδεύουμε, είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Κλείνοντας θα σας πω ότι στην κάθε δημοτική αρχή μπορεί κανείς να βρει θετικά και αρνητικά στοιχεία και ποτέ δεν επικαλεστήκαμε το αλάθητο. Θεωρώ όμως ότι είναι τουλάχιστον προσβλητικό όταν πάμε να κάνουμε μια προσπάθεια που δεν έχει γίνει ξανά, να μην την στηρίζουμε και επικροτούμε όλοι. Θα συμφωνήσω μόνο στις τελευταίες προτάσεις μαζί σας, αν αναρωτηθούμε γιατί ποτέ δεν προχωράμε σαν περιοχή. Δεν μας φταίνε οι άλλοι. Το έλλειμμα είναι δικό μας!
Με εκτίμηση,
Δερουκάκης Μανώλης, πρόεδρος ΚΕΔΗΚ και μέλος της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Κισσάμου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.chaniatourism.com/

http://www.platanias.gr/en

http://www.kissamos.gr/en/e-services

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

Μάλλον έχετε μπερδευτεί. Λέω παραπάνω: ''σε ότι αφορά το site του Δήμου, να σας ενημερώσω ότι η ιστοσελίδα ενός δήμου (συνήθως) είναι μόνο στα Ελληνικά, αφού σκοπός της είναι να παρέχει πληροφορίες και υπηρεσίες στους δημότες και όχι στους επισκέπτες. Πληροφορίες στους επισκέπτες μπορεί να δώσει το πληροφοριακό υλικό Ή ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ PORTAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Αυτό ακριβώς μου δείχνετε και εσείς. Η ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων είναι το https://www.chania.gr/, το τουριστικό portal του είναι το http://www.chaniatourism.com/ άσχετα που όταν πατάτε Αγγλικά σας κάνει αυτοκατεύθυνση σε άλλο όνομα. Για τον Δήμο Πλατανιά μάλλον θα έπρεπε να το δείτε λίγο καλύτερα. Ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενο που έχει στα Ελληνικά και το περιεχόμενο που υπάρχει στα Αγγλικά (δεν υπάρχει, τελευταία ενημέρωση των εκδηλώσεων το 2013) -σε κάθε περίπτωση έχω μια προαίσθηση ότι θα αλλάξει σύντομα μιας και έχω εμπιστοσύνη στον Γαβριήλ-. Είναι πολύ απλό και ισχύει για κάθε δήμο. Φανταστείτε το περιεχόμενο μιας σελίδας δήμου (ανακοινώσεις προς πολίτες, θέματα γενικού ενδιαφέροντος, δελτία τύπου κ.λπ να έπρεπε να μεταφραστούν στα Αγγλικά καθημερινά για να υπάρχουν στο site να εξυπηρετήσουν ποιόν; Αν βέβαια λέτε οτι εμείς ΔΕΝ έχουμε τουριστικό portal, συμφωνώ απόλυτα και το αναφέρω και παραπάνω. Με λίγα λόγια το σχόλιό σας είναι μια επιβεβαίωση όσων γράφω παραπάνω.
Υ.Γ. τουριστικό portal είναι και το www.visitfalassarna.com και είναι και για την περιοχή μας.
Υ.Γ.2 Είναι ΚΑΙ στα Αγγλικά.