Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ....

Κύριε Δερουκάκη, αντιγράφω από την απάντησή σας "... εννοώ ότι δεν έχουμε τουριστικό site, δεν έχουμε φυλλάδια, δεν έχουμε βίντεο, δεν έχουμε τίποτα’".  Αυτό είναι και η έννοια του σχολίου μου. Όταν με το καλό θα υπάρχουν θα το επικροτήσουμε! Το ίδιο και για το τουριστικό portal, που δεν υπάρχει και όλοι γνωρίζουν πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει!
Για το site καλό θα είναι να γράψετε τη λέξη Kissamos σε μια μηχανή αναζήτησης (Google, κλπ). Θα δείτε ότι οδηγεί στη σελίδα του Δήμου στα αγγλικά χωρίς καμιά πληροφορία, για την οποία αναφέρομαι. Και βέβαια δείτε την αντίστοιχη σελίδα των δήμων Πλατανιά, Χανίων, κλπ. Δίνουν πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο να τους επισκεφθεί και όχι μόνο στους δημότες! 
Για την ιστορία πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρώτος τουριστικός οδηγός της Κισάμου έγινε από την ΑΝΕΤΕΚ το 1994 από μια ομάδα που είχαμε όραμα για την Κίσαμο. Τέλος, αν την άποψη κάθε δημότη για την κατάσταση που αναγνωρίζετε ότι υπάρχει την θεωρείται προσβλητική, φοβάμαι ότι μπορεί να μη συμβάλει στην προσπάθεια αναβάθμισης του δήμου, που όλοι επιθυμούμε.
Χαρτζουλάκης Κώστας

1 σχόλιο:

Δερουκάκης Εμμανουήλ είπε...

''Εφ' οις μη φρονώ σιγάν φιλώ''
Εξηγώ γιατί μάλλον κάποια πράγματα δεν γίνονται εύκολα κατανοητά. Σας ανέλυσα το σκεπτικό της επιτροπής τουριστικής προβολής της οποίας είμαι μέλος. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρυσι για να δημιουργηθούν όλα αυτά που αναφέρω ότι ΔΕΝ έχουμε (δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό). Η προσπάθεια αυτή αρχίζει να φαίνεται σήμερα με το πρώτο βήμα που είναι τα βίντεο. Το οποίο όμως είναι ένα από αυτά που έχουν αποφασιστεί ότι θα γίνουν, μαζί με τα υπόλοιπα. Για τα τουριστικά portal μπορείτε να δείτε προηγούμενο σχόλιό μου σχετικά.
Τέλος θα ήθελα σας παρακαλώ να με αφήσετε να γνωρίζω κάτι παραπάνω για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει ένα τουριστικό portal.
Αντιγράφω από το κείμενό σας:
''Το ίδιο και για το τουριστικό portal, που δεν υπάρχει και όλοι γνωρίζουν ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!''. Απλά για την ιστορία να σας αναφέρω ότι είναι ο κλάδος στον οποίο εργάζομαι (κατασκευή ιστοσελίδων). Για να δημιουργηθεί ένα τουριστικό portal θέλει αρκετή δουλειά και χρόνο, περισσότερο για να γίνει η συλλογή του υλικού. Να σας αναφέρω ότι το www.visitfalassarna.com το οποίο φτιάξαμε, μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να μαζευτούν όλες οι πληροφορίες που απαιτούνταν. Πόσο μάλλον ένα τουριστικό portal ενός Δήμου με το υλικό που θα πρέπει να διαθέτει. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να μας κρίνει (άλλωστε γι αυτό τοποθετούμαστε και δημόσια). Καλό θα είναι όμως να κρίνουμε πράγματα που γνωρίζουμε και αφού έχουν ολοκληρωθεί. Η τουριστική προβολή μόλις έκανε το πρώτο της βήμα και σπεύσατε να την καταδικάσετε. Ελπίζω όταν ολοκληρωθεί να είναι σε τέτοιο επίπεδο που θα την επικροτήσετε όπως αναφέρετε.