Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗ

Ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κισάμου την ανάθεση στον αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Θ. Παπαδουλάκη την δημιουργία διαφημιστικού σποτ για την προβολή της Κισάμου. Το συνολικό κόστος του σποτ θα ανέλθει στα 13.530Ε και θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες 
1. Παραλίες (Ελαφονήσι, Μπάλος, Φαλάσαρνα)
2. Παραδοσιακά προϊόντα (Λάδι, κρασί, µέλι, ξεροτήγανα, Αγροτικός Αύγουστος).
3. Πολιτισµός (Μουσείο Κισάµου, Πολυρρήνια, Αρχαία Φαλάσαρνα). 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αρχαία Μηθυμνα που ανήκει μήπως στον Πλατανιά ;

Ανώνυμος είπε...

Κανενα φαράγγι;

Michalis M. είπε...

Προφανώς και έχουν αναφερθεί τα βασικά από κάθε ενότητα γιατί διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Με τόσα χρήματα θα μπορούσε να γίνει πλήρης προβολή της περιοχής μας και όχι μόνο ένα απλό βίντεο. Συλλογική και ανιδιοτελής προσφορά από μέλη του τόπου μας σε κάθε περίπτωση θα έχει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο. Πλούσιο υλικό υπάρχει στην σελίδα της περιφέρειας Κρήτης, https://www.incrediblecrete.gr/ και ένα ακόμα βίντεο δεν θα προσέφερε κάποιο πλεονέκτημα την στιγμή που υπάρχουν τόσα ήδη. Τα βασικά μέρη, Μπάλος/Ελαφονήσι/Φαλάσαρνα τα ξέρει ο καθένας που έρχεται. Το βασικό είναι να γνωρίσει την πραγματική Κίσσαμο όπως την ίδια την πολύ, που πιο πολύ από κάθε τι άλλο θέλει ανάδειξη, την φυσική ομορφιά, φαράγγια και Ε4 διαδρομές, δραστηριότητες στην περιοχή, παραδοσιακούς οικισμούς κτλ. Τώρα να διαφημιστούν τα ήδη πολύ-διαφημισμένα μέρη, τα λάδια και τα ξίδια που δεν έχουν κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την υπόλοιπη Κρήτη και όχι λόγοι που να κρατήσουν τον κόσμο εδώ και όχι απλά να τον φέρουν ως περαστικό είναι κάτι παραπάνω από ανούσιο (ιδικά την περίοδο που κάθε άλλο παρά πολυτέλεια θυμίζουν τα 13.000 ευρώ).

Θέληση και δουλειά χρειάζεται και όχι επίρριψη ευθυνών (το μόνο εύκολο).

Με 0 διαθέσιμο χρόνο λόγο ανάγκης δημιούργησα το παρακάτω. http://villaveghera.gr/?wpdmdl=877

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην διάθεση όποιου υπεύθυνου. Απλά σωστά βήματα χρειάζονται και όχι φαντασμαγορικές ανούσιες πολυμασιμένες προβολές.

Μωραϊτάκης Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι λέω, δε φτάνει που θα γίνει και μία τουριστική δουλειά που θα αναδείξει λίγο λίγο τον τόπο μας, τώρα θα καθόμαστε να λέμε, μα γιατί δεν βάλατε κ αυτό και εκείνο και το άλλο;; ΕΛΕΟΣ με τη μιζέρια ορισμένων!!

Ανώνυμος είπε...

Στην ενδοχώρα, ο δρόμος από Καλουδιανά μέχρι Έλος (και όχι μόνο) είναι πανέμορφος. Με μονοπάτια, με τη σήραγγα, τις εκκλησιές, τα φιλόξενα πρόσωπα... Μια εικόνα θα μπορούσε να ήταν και αυτή..

Χριστίνα Κ. είπε...

Μπράβο στο δημοτικό συμβούλιο που σκέφτηκε να αναδείξει τα αξιοθέατα του Δήμου μας και μάλιστα δαπανώντας ένα τέτοιο ποσό στις μέρες μας!
Δυστυχώς στο διαφημιστικό δεν θα προβληθεί το εσωτερικό της πόλης απ ότι διάβασα,εκτός απο το Μουσείο.Κρίμα γιατί οι επισκέπτες μας,αν φυσικά αποφασίσουν να κάνουν μια βόλτα(συνήθως είναι περαστικοί απο την Κίσσαμο) μέσα στην πόλη, δεν θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα σπασμένα πεζοδρόμια,στους ΄΄ανώμαλους΄΄,ασκούπιστους δρόμους(μόνο μια κυρία καθαρίζει όλη την πόλη!!!!)να χαρούν την ευωδία των λυμάτων που χύνονται παράνομα κάθε βράδυ στους δρόμους(ακόμα να κάνετε κάτι΄΄κύριοι΄΄,να επισκεφτούν τις δημόσιες τουαλέτες ....

Περίμενα να χρησιμοποιήσετε τη φήμη και το κύρος ένος σκηνοθέτη όπως του κ.Παπαδουλάκη για να αναδείξετε το όραμα και το έργο σας στην Κίσσαμο και όχι το ήδη πολυδιαφημισμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο φυσικό κάλος της, τα αρχαία μνημεία της περιοχής που όλοι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ή προιόντα που επίσης έχουν ήδη διαφημιστεί από τους παραγωγούς τους...
Καλή επιτυχία στο έργο σας!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

μπράβο σε αυτούς που είχαν θάρρος να γράψουν όνομα στην κριτική και την γνώμη τους τους άλλους τους αφήνω στο καβούκι τους...κρύβονται και από τον εαυτό τους. Θεωρώ οτι ο Παπαδουλάκης θα συμπεριλάβει στο σποτάκι του τόσα πολλά που θα είμαστε περήφανοι μετά...Ας μην κρίνουμε κάτι πριν το δούμε αλλά μιας και κακοκρίνουμε είναι ντροπή να λέμε σε ένα μεγάλο σκηνοθέτη που έχει κάνει τον νομό μας...να είναι δακτυλοδεικτούμενος με τα σποτάκια του.. τι να συμπεριλάβει...υπομονή λοιπόν ανώνυμοι φίλοι μου υπομονή.

Unknown είπε...

ισάμπρι μωρέ κοπέλια και κοπελιές με την κλάψα , συμφωνώ με τον Γιάννη , ο Θοδωρής είναι εξπέρ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να αποτυπώσει όλη την ομορφιά της Κισάμου μας ... αυτήν που ξέρουν σχεδόν όλοι και αυτή που είναι καλά κρυμμένη ....απλά δώστε του τις πληροφορίες , τα ερεθίσματα και τον χρόνο και αυτός για άλλη μία φορά θα μας εκπλήξει ευχάριστα .
Ζήτω η πανέμορφη Κίσαμος .
Ιάκωβος .

Παπαδημητράκης Μενέλαος είπε...

Ο πιο καταλληλος για την περιπτωση ειναι ο κ. Παπαδουλακης. Διοτι ολα του τα βιντεο, σποτακια και διαφημιστικα ειναι ανθρωποκεντρικα (πρωταγωνιστης ειναι ο ανθρωπος, τα συναισθηματα, σε σχεση με τον τοπο και οχι ο ιδιος ο τοπος), και αυτο νομιζω θα πραξει και στην περιπτωση την δικη μας, διοτι ειδικα στην περιπτωση της πολης τι να δειξει; Οταν βλεπουμε διαφημιστικα του Παπαδουλακη εκ μερους αλλων φορεων ή ιδιωτων, τα θαυμαζουμε... Τωρα γιατι πρεπει να κραζουμε;;;

Νεκταριοs είπε...

Πολλα τα λεφτα Αρη