Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ

Ο Δήμος Κισσάμου σας ενημερώνει για την εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με τα μεσαιωνικά μνημεία του Ιναχωρίου», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαϊου 2016 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016».
Θα πραγματοποιηθεί μία περιήγηση σε αντιπροσωπευτικά δείγματα της εκκλησιαστικής τέχνης της πρώιμης ενετοκρατίας, αλλά και της κοσμικής αρχιτεκτονικής της Κρητικής Αναγέννησης, με στόχο να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια εικόνα της περιοχής κατά την πρώιμη ενετοκρατία. Η περιήγηση περιλαμβάνει επίσκεψη και στο νεότερο – αλλά ενδιαφέρον – μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας, όπου το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον δένει αρμονικά με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων στις 08:30 με μισθωμένο λεωφορείο και η επιστροφή υπολογίζεται περίπου στις 17:00. 
Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα γίνει μια στάση και στο Δημαρχείο Κισάμου, για επιβίβαση συμμετεχόντων από την περιοχή αυτή. 
Πρόγραμμα διαδρομής:
▪ Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Τοπολίων (περίπου 30 λεπτά)
▪ Ι.Ν. Σωτήρος & Ενετική έπαυλη Καλλέργη στο Κεφάλι Κισάμου
(περίπου 40 λεπτά) 
▪ Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βάθη Κισάμου (περίπου 30 λεπτά) 
▪ Ι. Μονή Θεοτόκου Χρυσοσκαλίτισσας (περίπου 50 λεπτά)
▪ Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Έλος Κισάμου και ενετικό υδραγωγείο (περίπου 30 λεπτά) 
▪ Διάλειμμα για φαγητό στο Έλος Κισσάμου (περίπου 1 ώρα – οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν προμηθευτεί εδέσματα ή να γευματίσουν ατομικά σε εστιατόριο επιλογής τους)
Δηλώσεις συμμετοχής έως Πέμπτη 26 Μαϊου 2016 και ώρα 15:00 στο τηλέφωνο 28210 53033.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ
Υπεύθυνος ξενάγησης: Γιάννης Φαντάκης - Αρχαιολόγος 


Δεν υπάρχουν σχόλια: