Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Ο Δήμος Κισάμου θα φέρει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, την σύμβαση που ετοίμασε για την μεταφορά των επισκεπτών στον Μπάλο και την σταδιακή απαγόρευση των ιδιωτικών οχημάτων στην χερσόνησο της Γραμβούσας από την επόμενη τουριστική περίοδο. Με απλά λόγια για φέτος προχωράει όπως έχουν τα πράγματα. Η επίσκεψη στον Μπάλο θα γίνεται καθημερινά από 8 το πρωί και ως και δυο ώρες πριν την δύση του Ηλίου. Αφετηρία θα είναι το δημοτικό παρκινγκ (Γαλανού κάμπο) και τέλος το πλάτωμα πάνω από τον Μπάλο (Μπελιβάνη Μνήμα). Μάλιστα υποχρέωση των υποψηφίων είναι να έχουν πλάνο για τις εγκαταστάσεις που θα φτιάξουν στην αφετηρία και στο τέρμα της διαδρομής, και το αντίτιμο του εισιτηρίου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν το χαμηλότερο (εδώ θα πληρώνουν τα παιδιά πάνω από 3 χρονών!!!)
Τέλος ο δήμος κρατά το δικαίωμα των καντινών καθώς και της μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 5 χρόνια.  
Φυσικά δεν απαγορεύεται το ποδήλατο, ούτε η πεζοπορία, όμως όλοι οι εισερχόμενοι θα πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος.

Στο αποψινό συμβούλιο θα γίνει η πρώτη τοποθέτηση που η αλήθεια είναι ότι την περιμένουμε με αγωνία. Πάντως εκ πρώτης άποψης δεν είναι κακή μια τέτοια συμφωνία για κανένα ...φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό και που τόσα χρόνια μας ταλανίζει είναι ενώ ο δήμος επικαλείται τον κανονισμό της Νατούρα (Εφημερίδα της κυβερνήσεως Αρ.φυλ 1815 8-6-2012) δεν αναφέρει πουθενά η σύμβαση πόσα άτομα θα μπορούν να εισέρχονται ανά ημέρα, αλλά και που θα μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα που θα εισπράττονται, πέρα του ανταποδοτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: