Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Έπειτα από επίσημη τελετή στις 25-05-2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η
οποία χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα για την προστασία των ακτών της Ελλάδας «Γαλάζια Σημαία» από το 1992, ανακοινώθηκε η βράβευση ακτών των 50 χωρών που βρίσκονται στο Πρόγραμμα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις 50 χώρες.
Ειδικότερα, από τον Δήμο Κισάμου θα αναρτηθούν 3 γαλάζιες σημαίες, μία στην παραλία «Μαύρο Μώλος» την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. και δύο στις παραλίες Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα στις 1 Ιουλίου 2016 στις 10:00 π.μ.
Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται από το 1987 με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι και άλλοι φορείς. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 3 γαλάζιες σημαίες, συνιστώντας για μία ακόμη χρονιά την αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε για τον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: