Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ 200

Του Παναγιώτη Μπατσαρισάκη
Ένα βήμα πριν το χάος οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες, το κράτος, κάτι που το βλέπει ο καθένας τόσο καθαρά όσο ποτέ. Και αυτό γιατί; αναρωτιέται κανείς.
Τα μέτρα που ψήφισαν πέρυσι το καλοκαίρι οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτές και τα υλοποιούν οι γιαλαντζί αριστεροί της κυβέρνησης, είναι αβάσταχτα και το πρόγραμμα δε βγαίνει, όπως όλοι οι παραδέχονται και ας κλαίνε και οδύρονται οι καρεκλοκένταυροι υποκριτές και ψεύτες που υλοποιούν τα ανθελληνικά σενάρια σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Οι κύριοι αυτοί, προσαρμοσμένοι χωρίς καμία αντίρρηση στις βουλές κάποιων ανόητων της Ευρώπης περνώντας από την βουλή αλλοπρόσαλλα νομοθετήματα δακρύβρεχτα,....


… κατά τα άλλα.
Μεταξύ αυτών, είναι και η αυστηροποίηση του νόμου για τις 100 δόσεις. Από τον Ιούλιο όποιος έχει ληξιπρόθεσμη εκκρεμότητα εντός 15 ημερών, χάνει τις 100 δόσεις και όλα γίνονται ληξιπρόθεσμα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτεθειμένοι πολλές χιλιάδες φορολογουμένων πολιτών, αν δεν εξοφλήσουν άμεσα, ή ρυθμίσουν σε 12 δόσεις και σε κάποιες περιπτώσεις σε 24 δόσεις, και το 2017 γίνεται αυτή η διευκόλυνση ακόμη αυστηρότερη.
Αντί να διευκολύνουν την πληρωμή των πολιτών οι οποίοι δυσκολεύονται συνεχώς από τις μνημονιακές τακτικές της κυβέρνησης, δυσκολεύουν περισσότερο τον Έλληνα φορολογούμενο. Είναι πρωτοφανές παγκόσμια να μειώνονται εισοδήματα με βίαιο τρόπο και αυξάνονται σαδιστικά οι φόροι.
Σαδιστές είναι αυτοί που μπαινοβγαίνανε στα ξενοδοχεία της Αθήνας και επέβαλαν στα άβουλα όντα με τα σακίδια… που τους συναντούσαν, τα ληστρικά μέτρα κατά των Ελλήνων.
Καταρχήν θίγονται οι συνταξιούχοι οι οποίοι κατά χιλιάδες χάνουν από 10% - 40% του εισοδήματός τους. Λένε πολλοί υπουργοί, και όχι μόνο, ότι το ΕΚΑΣ κακώς το έπαιρναν, και άλλα ευτράπελα έως εξοργιστικά ότι είναι “κακομαθημένοι” οι συνταξιούχοι.
Και όμως, όλα αυτά τα παράλογα και απαράδεκτα κοντεύουν να γίνουν πιστευτά, αν είναι δυνατόν… αλλά όταν η τσέπη αδειάζει τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους.
Αυτά τα δισεκατομμύρια που κόβουν, επαναλαμβάνω, σαδιστικά από τους συνταξιούχους, προφανώς δε θέλουν να καταλάβουν ότι θα λείψουν από την αγορά, με αποτέλεσμα πριν καν να γίνουν οι μειώσεις, τα κανόνια άρχισαν να σκάνε σε επιχειρήσεις της κατανάλωσης, βλέπε super market-καύσιμα. 
Σε λίγους μήνες αυτό το φαινόμενο θα γιγαντωθεί, για τον απλούστατο λόγο «έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου»! Δεν καταλαβαίνουν ακόμα οι φωστήρες έσω και έξω που αποφασίζουν, ότι σύμφωνα με την EUROSTAT, το μέσο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη ήταν 10,1%, και εδώ στην Ελλάδα 24,1% (Μάρτιος 2016) δηλαδή υπερδιπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο της Ευρώπης.
Και όμως επιμένουν να τροφοδοτούν την ανεργία με υφεσιακά μέτρα, μπαίνοντας το ερώτημα για τους έσω και έξω αποφασίζοντες, είναι περιορισμένης αντίληψης και γνώσεων, ή υπηρετούν ύποπτους σχεδιασμούς;;;
Ίσως ένα ειδικό δικαστήριο έδιδε απαντήσεις, όπως έγινε και σε άλλη χώρα της Ευρώπης και οδήγησε κάμποσους στη φυλακή.
Τι δεν καταλαβαίνουν;; ότι 250.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο εξαιτίας της πολιτικής αυτής και περίπου 600.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν, αυξάνοντας γεωμετρικά το φαινόμενο.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ασυδοσία στην αγορά ή μάλλον το χάος, για τον απλό λόγο ότι “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Δυστυχώς εκεί φτάσαμε ή ακόμη χειρότερα “όπου φτώχεια και γκρίνια”. Είναι αρρωστημένο, κύριοι της κυβέρνησης, στα 100 ευρώ του μισθού τα 57 να τα παίρνει το κράτος, το επαναλαμβάνω, μπας και το καταλάβετε.
Το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι παγκοσμίως πρωτοφανές και εθνικά επικίνδυνο. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα γιατί ήρθε ή ώρα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και κυρίως των Ιταλικών τραπεζών. Τις επόμενες εβδομάδες θα τρέξουν αυτές οι εξελίξεις.
Για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος πρέπει άμεσα να γίνει πρόγραμμα 200 δόσεων, για να μπορεί, τρόπος του λέγειν, ο φορολογούμενος Έλληνας επιχειρηματίας αλλά και ιδιώτης να είναι συνεπής έστω για λίγους μήνες στις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο και στα Ταμεία.
Σε άλλη περίπτωση, αυτό το φαινόμενο με τα λουκέτα θα γίνει τσουνάμι και θα πνίξει το σύμπαν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν δεν γίνουν κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση, θα μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο «Σοβιέτ» χωρίς κοινωνικό κράτος, γιατί τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων θα καταλήξουν στο κράτος (βλέπε χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, κόκκινα δάνεια..)
Κάντε γρήγορα και αφήστε τις θεωρίες και τις μπαρούφες κατά μέρος. 
Σε άλλη περίπτωση, το κρίμα στο λαιμό σας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: