Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ Η ΚΙΝΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

...Μονάδα του Αννουσάκειου Ιδρύματος
Συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ενδοχώρα, κυρίως σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε Κέντρα Υγείας ή Νοσηλευτικά Ιδρύματα, η Κινητή  Ιατρική Μονάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Tις ημέρες αυτές επισκέφθηκε το όμορφο και ιστορικό χωριό Βλάτος της Επαρχίας Κισάμου  όπου υλοποιήθηκε μέτρηση οστικής μάζας από την ιδιώτη Ιατρό, Ορθοπεδικό κ. Ευτύχιο Μουζουράκη σε συνεργασία με φυσικοθεραπεύτρια εκ του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου και με την συνδρομή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια  στο σπίτι Κισάμου» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Η Ιατρική εξέταση περιλάμβανε λήψη Ιατρικού ιστορικού, λεπτομερή κλινική.....
εξέταση από τον Ορθοπεδικό και  μέτρηση οστικής πυκνότητας. Παράλληλα παρασχέθηκαν και οι εξής υπηρεσίες: 1. Λήψη Νοσηλευτικού ιστορικού, 2. Έλεγχος ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, κορεσμού οξυγόνου, κ.α.) και 3. Διερεύνηση και καταγραφή των τοπικών αναγκών από Κοινωνική Λειτουργό του Ιδρύματος. Η Κινητή Ιατρική Μονάδα διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τους εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν  την Μονάδα ως και όλους τους εκατοντάδες εθελοντές συνεργούς και συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως, πρωτίστως, όπως σημείωσε, «την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά έμπρακτης αγάπης και ανακούφισης για τον τόπο και τους ανθρώπους του». «Στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής ως επίσης και την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, όπως συνεχίζει να καλύπτει  ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες των ευπαθών ομάδων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας, με απώτερο στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των εν λόγω περιοχών  στους τομείς: πρόληψης, διάγνωσης, προαγωγής υγείας, ευαισθητοποίησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: