Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....

Δεν ευσταθούσαν, τελικά, όπως αποδείχθηκε μετά από επιτόπιο έλεγχο, οι καταγγελίες τουριστικών, «που επισκέφτηκαν την πανέμορφη περιοχή του Μπάλου στη Γραμπούσα για τα άλογα και τα γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται για την κατάβαση μέχρι τη θάλασσα», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσσίνου – Μπομπολάκη.
Η κα Βυσσίνου – Μπομπολάκη σημειώνει ότι μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες μετέβη χθες στην περιοχή «μαζί με αστυνομικό του Α.Τ. Κισάμου, ώστε να δούμε απο κοντά τι συμβαίνει. Διαπιστώσαμε, όσο μας το επιτρέπουν οι γνώσεις μας, ότι τα νεαρά ζώα ήταν σχεδόν σε πολύ καλή θρεπτική κατάσταση, έδειχναν εύρωστα. Ιδιαίτερα τα 3 πανέμορφα άλογα είχαν καινούργιες οπλές, άφθονο νερό και σχετικά καλή σκίαση, τόσο στο σημείο της αφετηρίας όσο και στο τέλος της μικρής διαδρομής και το δέρμα τους έδειχνε υγιές. Τα δύο γαϊδουράκια είχαν ανομοιογενές τρίχωμα, αλλά, όπως μας εξήγησαν οι δύο πολύ ευγενικοί ιδιοκτήτες των ζώων και της μικρής επιχείρησης, αυτό οφείλεται στο ότι είναι η εποχή που πέφτει το παλιό και βγαίνει το καινούργιο τρίχωμα».
Hania.news

Μακάρι να ήταν ευαισθητοποιημένοι οι καταγγέλοντες στην μεγάλη σφαγή των άγριων γαϊδουριών του Ακρωτηρίου Γραμβούσας που μέσα σε 2 χρόνια ξεκλήρισαν ετσιθελικά τον πληθυσμό. Τώρα οι καταγγελίες έχουν σκοπιμότητα και πάντα γίνονται για κάποια συμφέροντα. Πάνω από 100 άγρια γαϊδούρια σκοτώθηκαν σε 2 χρόνια και κανείς φιλόζωος δεν πήρε πρέφα τότε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: