Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ.....

Σάββατο αργά λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαμε ένα ατύχημα όχι το πρώτο, ας ελπίσουμε το τελευταίο όταν μηχανή μεγάλου κυβισμού έπεσε πάνω στις αλυσίδες της Ομογενών Αμερικής. Ευτυχώς ο νεαρός δεν έπαθε τίποτα αν και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε μετά τα μεσάνυχτα στα Χανιά.
Τώρα θα μου πεις ποιος φταίει ο νεαρός ή οι αλυσίδες που κλείνουν το κέντρο της πόλης, Σεπτέμβριο μήνα και ξεχνάμε να τις βγάλουμε; Είπαμε δεν είναι το πρώτο ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο.
Φυσικά πάλι έρχεται στο προσκήνιο η προχειρότητα των δημοτικών αποφάσεων... κλειστό το κέντρο από την Ομογενών ανοικτό από όλες τις άλλες μεριές, θεοσκότεινα .... αδιαφορία. Αλλά ποιον ενδιαφέρει...εως το ατύχημα; Κανένα.
Είμαι σίγουρος (το έχω ξαναγράψει ακριβώς έτσι) οτι το πρόβλημα θα το λύσουν αρκεί να το κοιτάξουν.... Ειδικά η Σκαλίδη έχει πρόβλημα και όσο έχει πρόβλημα η Σκαλίδη έχει όλη η πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: