Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης στην επίσημη πρώτη της παρουσίασης των ευρημάτων από το ναυάγιο των Αντικυθήρων στο ίδρυμα Λασκαρίδη.
Ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Γονείς του ο Αθανάσιος Χαρχαλάκης από τα Αντικύθηρα και η Μαρία Μπίκου – Κατσανεβάκη από την Ύδρα και τα Αντικύθηρα.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές ....
...(University of Hertfordshire), Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών) και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση «Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπτυσσόμενες Χώρες» (Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών).
Η Πτυχιακή του εργασία για τη λήψη του πτυχίου Ευρωπαϊκών Σπουδών (2002), είχε ως θέμα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 2013 εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα «Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει πραγματοποιήσει σπουδές μουσικής (Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής) στο Ελληνικό Ωδείο. Ομιλεί άριστα την Αγγλική, ενώ έχει διδαχθεί επί σειρά ετών και την Τουρκική γλώσσα.
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Διοικητικός υπεύθυνος των Επιστημονικών Επιτροπών για τα μεγάλα αρχαιολογικά έργα του Ηρωδείου, της Κνωσού, του Μυστρά, της Αρκαδίας, της Αχαΐας και της Νικόπολης στην Πρέβεζα, στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ως εκπαιδευτής στα ΚΕΚ δημοσίων Νοσοκομείων, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου καθώς και στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και τη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας.
Στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ως Σύμβουλος του Προέδρου σε θέματα νησιωτικής πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην Ελληνική Στατιστική Αρχή ως ιδιώτης συνεργάτης. Επίσης, είχε πολύ ενεργό συμμετοχή στην πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων αναπτυξιακού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στο νησί των Αντικυθήρων, επί σειρά ετών, συνεργαζόμενος με την δραστήρια Κοινότητα του νησιού.
Το 2005, υπήρξε συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ευτέρπη». Επανεξέδωσε για μικρό χρονικό διάστημα το περιοδικό «ΠΑΡΑΔΟΣΗ», του αείμνηστου Ιωάννη Χατζηφώτη, στο οποίο υπήρξε Αρχισυντάκτης.
Έχει την οργάνωση και διοικητική εποπτεία έκδοσης του ψηφιακού δίσκου (CD) Βυζαντινής Μουσικής «Στρατιώται Ιησού Χριστού» του χορού ψαλτών «Ιεροί Μελωδοί», που κυκλοφορεί από την EMI.

Από το 2010 είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ενώ το 2012 ορίστηκε ομόφωνα Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής. Από τον Μάρτιο 2013 ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: