Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

 ...ρίχνει άγκυρα μελωδικά στην Κίσαμο
 Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου οργάνωσε εις τους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου Της. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν: Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, Μουσικό Πρόγραμμα από την Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως με Κάλαντα και Ύμνους, Συναυλία από τους σπουδαστές Κλασικών Οργάνων του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως με επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γνωριμία της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου με συγγραφέα. Προσκεκλημένος συγγραφέας της Ι. Μητροπόλεως ο κ. Βασίλης Τερζόπουλος, συγγραφέας Παιδικών και Εφηβικών βιβλίων. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων περισσότεροι από 1000 μαθητές επισκέφθηκαν την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα, ο οποίος, επίσης, μίλησε σε συνάντηση Εκπαιδευτικών και Γονέων, με θέμα: «Η αντίληψη μας πάνω στην διαφορετικότητα και τα όρια του εκφοβισμού». Ο συγγραφέας στην ιδιαίτερα παραστατική, εμπεριστατωμένη και αξιόλογη ομιλία του, την οποία είχε διανθίσει με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό,  αναφερόμενος στις αιτίες σύγκρουσης με το διαφορετικό σημείωσε: «…πολλές φορές αιτία σύγκρουσης είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε ψάξει καλά τον εαυτό μας και δεν έχουμε ισορροπήσει να τα βρούμε με τον εαυτό μας». Τον απουσιάζοντα εις Κάιρο Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο εκπροσώπησε ο Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Μπατσάκης, Δντής Ιδ. Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Επισκόπου, σημειώνοντας την ανάγκη κατανόησης του «άλλου» όχι ως ξένου και εχθρού, αλλά ως «φίλου και αδελφού», ευχόμενος ευφρόσυνα Χριστούγεννα.
Χαιρετισμούς απεύθυναν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κισάμου, ο Γεν. Δντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς και άλλοι Φορείς του τόπου. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τριημέρου λειτούργησε, στο φουαγιέ του Πολύκεντρου, bazaar με πλούσια και όμορφα δώρα, τα έσοδα του οποίου διατίθενται εις τις ανάγκες των Κοινωνικών Φροντιστηρίων της Ι. Μητροπόλεως, στα οποία φοιτούν 90 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής και διδάσκουν, εθελοντικά, 15 Εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων έγινε και το άναμμα του παραδοσιακού καραβιού, το οποίο στολίζει τον κήπο του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: