Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ.....

650 μέτρα μήκος και 8 μέτρα πλάτος ήταν η διαδρομή των 10 πρώτων Καρναβαλιών στην πόλη της Κίσαμου και λέγαμε ότι δεν μας χωράει ο τόπος ...
Από το 11ο η διαδρομή γίνεται 330 μέτρα και 4 πλάτος και μάλλον θα μας χωρέσει όλους...
Οικονομική κρίση; περιμένουν βροχή; ...πείραμα; ... κάτι θα ξέρουν περισσότερο οι διοργανωτές, για να αποφασίσουν το πηδαράκι από την πάνω στην κάτω μεριά.
Τα πρώτα σχόλια θετικά ή αρνητικά θα τα ακούσουμε λίαν συντόμως...
Έκπληξη βέβαια αποτελεί και το δημοσίευμα των Χαν. Νέων που αναφέρει κατά λέξη...
Στην κεντρική οδό Σκαλίδη που αποτελεί τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το 11ο Κισαμίτικο καρναβάλι.... μάλλον νομίζουν ότι θα γίνει στην Σκαλίδη στα Χανιά αλλιώς δεν λογάτε τέτοια διαφήμιση για την εγκαταλελειμμένη Σκαλίδη.
Υ.Σ Υπολογίζω ότι τ΄ άρματα φέτος θα έχουν προκαθορισμένο ύψος και πλάτος.... σκέφτομαι μόνο ότι αν υπάρχει άρμα με 200 άτομα θα πιάσει από την μια μεριά της αγορά ως την άλλη..... και θα είναι σαν πριβέ η παρέλαση του κάθε άρματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: