Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ....

Από την συνέντευξη του Ιαβέρη και όσα είπε για την Κρήτη, που όλοι θα την διαβάσατε στα ΜΜΕ κρατάω αυτά τα δυο.... και θα καταλάβετε για ποιους μιλάει...          
Το οδικό δίκτυο δεν φτιάχτηκε μόνο του, είναι φτιαγμένο από Κρητικούς. Αυτοί που έφτιαξαν το οδικό δίκτυο δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους ούτε την οικογένεια τους για τις κακοτεχνίες αυτές ενώ αυτοί που το παραλαμβάνουν, γιατί το παραλαμβάνουν, αφού δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Πολλοί γονείς, ιδιαίτερα στην επαρχία δίνουν το τιμόνι στα παιδιά τους από τα 14 ή και σε μικρότερη ηλικία. Τα παιδιά αντιγράφουν βιωματικά τα πρότυπα τους, αντιγράφουν λοιπόν τον παππού και τον πατέρα και έτσι αυτό συνεχίζεται όταν αυτοί γίνουν γονείς.
Τι νομίζεις ότι τα παιδιά στην Κρήτη που κάνουν μαγκιές δεν είναι  το ίδιο με τις μαγκιές του παππού τους ή του πατέρα τους
Όλοι οι "μάγκες" στην Κρήτη, με την έννοια, αυτοί που οδηγούν σαν "κάγκουρες", να καταλάβουν ότι είναι κρίμα να κλείνει το σπίτι τους, αν πάλι δεν ενδιαφέρονται για αυτό, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: