Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ!!!

Εκτός απο τον προγραμματισμό του δήμου για έργα στην γειτονιά μας ενδιαφέρον έχει δείξει και η αντιπεριφέρεια.... που και αυτή με την σειρά της γνωστοποίησε σε ντόπιο δημοσιογράφο τα εξής έργα που μας αφορούν. 
• Μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζονται παρεμβάσεις σε γήπεδα, στο Καστέλι*, τα Χανιά, τον Γαλατά, τα Καθιανά.
• Η μελέτη για το Μουσικό Μουσείο των Λουσακιών ολοκληρώνεται και αμέσως μετά θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
• Κατά 95% έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στη χερσόνησο Ροδοπού που θα υποβληθεί στη συνέχεια στο ΕΣΠΑ.
• Η μελέτη του δρόμου Πλάτανος – Σφηνάρι έχει ολοκληρωθεί και αναζητείται από το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση για το έργο προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ.

* Καστέλι μάλλον εννοούν εμάς αν και έχω μια αμφιβολία μήπως εννοούν το Καστέλι Πεδιάδας ή το Τσιφούτ Καστέλι, μπορεί όμως και το Καστέλι στα Χανιά στο λιμάνι απο πάνω. Αν βέβαια εννοούν εμάς τότε βλέπω οτι η αντιπεριφέρεια δεν ξέχασε τα 300.000Ε του ταρτάν γιατί σίγουρα γι αυτό πρόκειται και το θεωρεί δικό της έργο. Αλήθεια πότε με το καλό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: