Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Όλα ξεκίνησαν το 2014 μετά από ένα διπλό πνιγμό στο Μαύρο Μώλος και την έλλειψη οδηγού στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου για την μεταφορά του γιατρού στην παραλία ... 
Ακολούθησαν συγκεντρώσεις και ομιλίες για την αδιαφορία του Κράτους και την ανάγκη στελέχωσης του μοναδικού Κέντρου Υγείας στην περιοχή μας και ιδιάιτερα του ασθενοφόρου. Εδώ να υπενθυμίσω οτι το σλόγκαν τότε ήταν η "Εγκληματική στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κισάμου"....
Το αποκορύφωμα ήρθε το 2015 τον Ιούλιο, στο παραπάνω γεγονός που "έπαιξε" σε όλη την Ελλάδα σαν πρώτη είδηση, "Μεταφορά τουρίστριας από τροχαίο στην καρότσα".
Μεσολάβησαν επισκέψεις υπουργών και υπουργών που έταξαν και διπλοέταξαν για προσλήψεις, για νέα ασθενοφόρα, για πολλούς οδηγούς ώσπου ρίχτηκε η ιδέα των εθελοντών και φτάσαμε στο 2016 στις 6 Δεκεμβρίου που με επίσημη βούλα (φωτο κάτω) ανάλαβαν εθελοντές να καλύψουν την μια βάρδια των οδηγών του Κέντρου Υγείας Κισάμου που ως εκείνη την στιγμή δεν καλυπτόταν...με τα γνωστά προβλήματα. "Κάναμε το σταυρό μας καθημερινά μην πάθουμε κάτι στην ώρα που δεν υπήρχε οδηγός." 
Από τις 6 Δεκεμβρίου ως και σήμερα οι εθελοντές οδηγοί του Δήμου έχουν βοηθήσει σε 7 περιστατικά ακούραστα. Επτά περιστατικά που άλλα δεν θα γινόντουσαν και σε άλλα θα περιμέναμε το ΕΚΑΒ απο Χανιά να έλθει...και όποτε έλθει.
Αυτή είναι η ιστορία και ερχόμαστε στους αγρίους τώρα...
Τις τελευταίες μέρες όπως έμαθα και από επίσημα χείλη στην βάρδια των εθελοντών και όταν τυχαίνει έκτακτο περιστατικό κάποιοι γιατροί δεν θέλουν να συνοδεύουν τους ασθενείς στα Χανιά φοβούμενοι ατυχήματος! (δεν τους έχουν εμπιστοσύνη στους οδηγούς;)  
Και τι κάνουν ... ενώ έχουμε οδηγούς επίσημα, παίρνουν τηλέφωνο το ΕΚΑΒ στα Χανιά να στείλει ασθενοφόρο (πράγμα που το ΕΚΑΒ δεν κάνει) με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθυστέρηση στην μεταφορά των ασθενών.
Δεν ξέρω ποια η λογική των γιατρών (πολύ λίγοι) αλλά καλό είναι ο δήμος να το κοιτάξει το θέμα, είναι πολύ σοβαρό.
Τα παιδιά είναι εθελοντές χάνουν ώρες και ημέρες, δεν πληρώνονται, μόνο και μόνο για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία αυτό που μας στερεί το κράτος και ενώ είχαμε μια λύση (προσωρινή) κάποιοι την τορπιλίζουν θέτοντας την υγεία μας σε μεγαλύτερο κίνδυνο απο όταν ξέραμε οτι δεν υπήρχε οδηγός. Τελικά μήπως βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας....
Υ.Σ Αν το κράτος προχωρήσει σε πρόσληψη οδηγών τότε ας πάνε στην δουλειά τους οι εθελοντές, αλλά επειδή δεν θα το κάνει το ξέρουμε χρόνια τώρα, ας κάτσουν εκεί. 

1 σχόλιο:

Achillies97 είπε...

Η ελλαδα χαρην στους σαλταδωρους και στους καλοπερασακιδες γλυψηματιες μικροκλέφτες κτλ που την εχουν καταντιση σε ένα μαγαζι που πουλαη μονον ντροπη Ο υπολοιπος κοσμος περιμενη στην γραμμη να ποιη τον καφετου ο υπαληλος και να καπνοιση το τσιγαρο του και να τα πη και λιγο με την γκομενα και μετα θα μας σερβιρη στην ελλαδα μετραη ετσι, βγαλε την μελετη και δωσετο στους αρμοδιους γιατι αφτοι κοιμουντε και δεν εχουν οραμα τι πρεπη να αλαξη σε αφτον τον τοπο?