Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΣΗΜΕΡΑ

Όλη η Κίσαμος σήμερα τρέχει. Από τις 11.00 το πρωί ως τις 14.00 θα διεξαχθούν όλες οι κατηγορίες του 1ου Δρόμου Κισάμου. Οι συμμετοχές είναι πολλές και ειδικά στην μεγάλη κατηγορία οι αθλητές θα είναι πάνω από 70 απ' όλα τα σωματεία της Κρήτης, Κύδων- Αρκάδι- Ελ. Βενιζέλος και Α.Ο Κισάμου κλπ.
Μάλιστα, ενόψει του "Δρόμου Κισσάμου" οι διοργανωτές δηλώνουν τα εξής:
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ (Δήμαρχος Κισάμου): Είναι πάρα πολύ σημαντικό που ένας τέτοιος αγώνας διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κίσαμο. Για μας ο αθλητισμός και το αθλητικό ιδεώδες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών της περιοχής μας. Θέλουμε λοιπόν ο "Δρόμος Κισάμου" να γίνει θεσμός και εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αναβαθμίζεται συνεχώς. Να ευχαριστήσω την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για την άψογη συνεργασία μας, ευελπιστώντας ότι τον αγώνα θα τον ευχαριστηθούν τόσο οι αθλητές, όσο και οι θεατές που θα τον παρακολουθήσουν.


ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΚΑΚΗ (Πρόεδρος Α.Ο.Κισάμου):  Πρόκειται για μια αθλητική δράση που εδώ και καιρό θέλαμε να κάνουμε. Πηγαίνοντας ως τμήμα στίβου του συλλόγου μας, σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα και βλέποντας άλλες διοργανώσεις, θέλαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στην πόλη μας και  να φιλοξενήσουμε αθλητές από όλη την Κρήτη. Με χαρά λοιπόν θα δεχτούμε τα σωματεία της Κρήτης να έρθουν στην πόλη της Κισάμου. Ευχαριστούμε πολύ τον  Δήμο Κισάμου, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης που μας στηρίζουν, για να μπορέσει να τελεστεί, με επιτυχία, ένας τέτοιος αγώνας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗ (Υπεύθ. Αθλητικών θεμάτων Αντιπεριφέρειας Χανίων): Η Περιφέρεια στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν την αθλητική παιδεία και τον πολιτισμό. Ειδικά στις νέες γενιές, τέτοιες διοργανώσεις συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Να συγχαρώ  την πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου, αλλά και του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου για αυτή τη διοργάνωση. Εύχομαι να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αν και το θεωρώ σίγουρο και αυτό το  αποδεικνύουν  οι συμμετοχές. Είμαι σίγουρη ότι ο "Δρόμος Κισάμου" θα καθιερωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: