Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ...

Τα βασικά προβλήματα της πόλης παραμένουν και διογκώνονται καθημερινά όταν μάλιστα έχει περάσει και ο απαιτούμενος χρόνος που δίνουν (η αντιπολίτευση το κάνει αυτό) στην εκάστοτε δημοτική αρχή να προσαρμοστεί. Μάλιστα μπορεί να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες για να δείξουμε το καλό πρόσωπο μας εντούτοις αδυνατούμε να λύσουμε τα μικρά και ασήμαντα αυτά που μας κάνουν να φαινόμαστε ότι λειτουργούμε σαν πόλη. 
- Κυριακή βράδυ η κοπή πίτας στο Τσατσαρωνάκειο έχει μαζέψει κόσμο, όμως η κατάσταση απ έξω είναι τριτοκοσμική. Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά δεν επιτρέπουν ούτε την μονή κατεύθυνση ... χαμός. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έχει προορισμό το δημοτικό στάδιο που περιμένουν οι γονείς τα παιδιά τους να τα παραλάβουν μετά από ένα κουραστικό ταξίδι. Το αποτέλεσμα το καταλαβαίνεται να μην μπορεί να περάσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση άνευ προηγουμένου μιας και ο οδηγός και πολύ καλά κάνει έχει προορισμό και ευθύνη και να τρέχουν οι υπεύθυνοι του ΑΟΚ να βρουν τους γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Θα μου πεις τώρα μια εκδήλωση ήταν δεν είναι κάθε μέρα θα το αντέξουμε... όμως σκέφτομαι αν θα ήθελε να βγει γρήγορα η πυροσβεστική τι θα γινόταν; Ποιον θα βρίζαμε σήμερα αν χανόταν μια περιουσία, μια ζωή; 
Δυστυχώς αυτά τα μικρά μας κάνουν πόλη, αυτά κάνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη..... τα υπόλοιπα είναι απλά υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: