Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Το Σάββατο 18/3/2017 επισκεφθήκαμε με μια ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κισάμου στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, την γκαλερί της συντοπίτισσας μας κ. Άννας Ξηρουχάκη.
Με την επίσκεψη μας αυτή, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες της και να αντιληφθούμε μέσα από τα έργα της το πάθος αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη της στην ζωγραφική.
Η ίδια μας είπε, ότι εμπνέεται είτε από γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή της, είτε από πράγματα που υπάρχουν γύρω της τα οποία θα τραβήξουν την προσοχή της, είτε από λεπτομέρειες που θα την συγκινήσουν, θα "μιλήσουν" μέσα της.
Οι μαθητές μας λοιπόν εντυπωσιασμένοι από τα έργα της, της απεύθυναν ένα σωρό ερωτήσεις κι εκείνη με απλότητα και χαμόγελο προσπάθησε να καλύψει όλες τις απορίες τους.
Κ. Ξηρουχάκη και εκ μέρους της κ. Μπαγιαρτάκη Πόπη, η οποία ήταν και η ψυχή του προγράμματος, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική φιλοξενία σας και σας ευχόμαστε να είστε πάντα υγιείς, ώστε να συνεχίσετε να εκφράζετε με το ίδιο πάθος και μεράκι αυτό το υπέροχο ταλέντο που δεν είναι άλλο από την τέχνη της ζωγραφικής.
Σας ευχαριστούμε πολύ!!!
Τόνια Μαζοκοπάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: