Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Το ακριβότερο Ελληνικό γραμματόσημο με το γαλλικό όνομα SOLFERINO, έχει εκδοθεί το 1870 σε χαρτί κατωτέρας ποιότητας με τη μαλακή μέθοδος. Είναι η μεγάλη κεφαλή του Ερμή 40 λεπτών που αντί για κανονικό χρώμα που είναι για τα 40/λεπτά το Βιολέ αυτό είναι Ροζ-Καρμινόχρωμο που οφείλεται σε λάθος του τυπογραφείου που σε ένα φύλλο (100 τεμάχια-έχουν μέχρι σήμερα εμφανιστεί 15 περίπου) έπεσε περισσότερο κόκκινο χρώμα. Το ονόμασαν με το γαλλικό όνομα  SOLFERINO επειδή στην ομώνυμη μάχη στην Γαλλία το αίμα έτρεχε άφθονο .
Η αξία του προ της κρίσης(2000-2007) ήταν περίπου 100 χιλιάδες Ευρώ. Σήμερα την περίοδο της κρίσης (2010-1917) έχουν πωληθεί μερικά κομμάτια πάνω από 150 χιλιάδες Ευρώ.
Μάρκος Μαρ.

Υ.Σ τα παλιά επιστολόχαρτα και τα μάτια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: