Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΟΙ ΕΥΤΡΑΦΕΙΣ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ

Όταν ο Πλατανιάς έκανε το άλμα και ανέβηκε-όπως ανέβηκε-στη μεγάλη κατηγορία φούσκωσαν από υπερηφάνεια και ικανοποίηση όλοι όσοι με τρόπο άδολο αγαπούν το χανιώτικο ποδόσφαιρο. Σου λέει διαφήμιση για τον τόπο....
Από τότε κύλησε νερό στον αύλακα και καμία δυο φορές ο Πλατανιάς παραλίγο να κατέβει στον από κάτω ποδοσφαιρικό όροφο αλλά τη γλίτωσε...
Μέχρις εδώ όλα καλά. Όταν το ποδόσφαιρο στα Χανιά μεγάλωσε το ανάστημα του με δυνατό, υγιή οικονομικά και οργανωμένο Κισσαμικό απ τη μια, αλλά και τον ιστορικό εκπρόσωπο του Νομού τον Α.Ο Χανιά απ την άλλη τα γάλατα σφίξανε.
Ο μοναχοφάης σκέφτηκε ότι ήρθανε κι άλλοι στο μαγέρικο κι ότι το ζεστό φαι δε φτάνει για ούλους.
Φέτος ειδικά που έχει και πραγματικά αξιοζήλευτη αγωνιστική παρουσία οι φουσκωτοί τετράπαχοι τουμπανιάσανε από αλαζονεία κι όχι απ το πολύ φαι..
Ο Πλατανιάς και η ΠΑΕ Πλατανιάς χρωστάει και στα Χανιά και στον Κισσαμικό.
Τους χρωστάει καταρχήν ηθικά και ουσιαστικά τη μισή από την ποδοσφαιρική του καταξίωση την τελευταία πενταετία. Εισιτήρια διαρκείας, χορηγίες επιχειρηματικά "φακελάκια" με Κισαμιτικη προέλευση ή με προέλευση από κάποια μεγάλα ποδοσφαιρικά τζάκια εντός της πόλης των Χανίων.
Πάει αυτό, αστό γα...σε το.
Στο Στάδιο Κισάμου ο Πλατανιάς έχει φιλοξενηθεί στα χρονιά της δίκης του ξεραΐλας χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ.
Και αντίστοιχα στα γήπεδα των Χανίων φιλοξενείται και αγκαλιάζεται κιόλας από το κοινό ως ο ποδοσφαιρικός μας "τσιφλικάς" και το "καμάρι" των Χανίων.
Χαλάλι του ναι, χαλάλι.
Και η ποδοσφαιρική καταξίωση και η καλοκαιρινή κονόμα από τη διαφήμιση στην επικράτεια λόγο της ομάδας πλην όμως οι φουσκωτοί λησμόνησαν. Ξέχασαν ότι είναι ένα χωριουδάκι με χρήμα και λάμψη αλλά χωρίς το ειδικό βάρος αυτών που προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να εξευτελίσουν. Στο κάτω κάτω Κισσαμικός και ΑΟΧ δεν είναι στον ίδιο παρονομαστή αλλά ο Πλατανιάς σκοπίμως τους εξομοιώνει. 
Και το κάνει γιατί φοβάται το αντίπαλο δέος στα Χανιά.
Στο Ηράκλειο για όσους ξέρουν την ιστορία το ποδόσφαιρο κάπως έτσι διαλύθηκε. Εκεί έσκασε απ το πολύ "φαΐ" ο Εργοτέλης.
Εδώ κινδυνεύουμε από τις βουλιμικές τάσεις των τετράπαχων με το κόκκινο;;;(διαστροφή κι αυτή)τριφύλλι..
Έννοια σας μα έχει γυρίσματα ο τροχός, ειδικά όταν το φαι που χλαπακιαζεις δεν είναι ΟΛΟ δικό σου.
Νικόλας Εμμ. Σεγρέδακης

Δεν υπάρχουν σχόλια: