Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ ΣΕ ΣΠΑΝΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ

Το φρούριο της Γραμβούσας το 1625 (σχέδιο G.Corner). Το φρούριο από ανατολικά. Μοναδική πρόσβαση το δύσκολο, ανηφορικό μονοπάτι, που οδηγεί στην προφυλαγμένη πύλη. Διακρίνονται τα, σε επίπεδο θεμελίου σήμερα, κτήρια των στρατώνων, το Διοικητήριο στο κέντρο, η εκκλησία του Ευαγγελισμού, η πυριτιδαποθήκη. Κανόνια τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία του τείχους δείχνουν τις δυνατότητες άμυνας του απρόσιτου φρουρίου. Στην παραλία χαμηλά υπάρχει ο, ανακατασκευασμένος σήμερα, ναός των Αγίων Αποστόλων, κοντά στο πηγάδι με το υφάλμυρο νερό. Μια Βενετσιάνικη γαλέρα είναι αραγμένη στο ασφαλές, φυσικό λιμάνι, ενώ ένα ακόμη κτήριο στην παραλία εξυπηρετεί ανάγκες του λιμανιού. Ένα εξαιρετικό, πιστό σχέδιο από τη σειρά των σχεδίων με φρούρια της Κρήτης από το G.Corner.
Mιχάλης Ανδριανάκης

Υ.Σ Φυσικά διακρίνεται και το μονοπάτι που σήμερα είναι σε κακή κατάσταση...25.000Ε για την Γραμβούσα είναι λίγα και κανονικά θα έπρεπε είτε να κλείσει στις καλοκαιρινές επελάσεις είτε αυτοί που το επικαρπίζονται να τσοντάρουν κάτι ντις. Ο Νοών νοείτω!!! 
Το 1Ε που εισπράττει ο δήμος ανταποδοτικό, δυστυχώς δεν είναι για το κάστρο αλλά για τον Μπάλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: