Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΣΠΑΘΑ

Το ανατολικό ακρωτήρι του κόλπου της Κισάμου, με τα πολλά ονόματα.
Ψάκος-Τιτυρος- Δικτυνναίον- Σπάθα- Σπάδα- Ακρωτήρι Ειρήνης μετά την πρωτοβουλία του Μακαριστού  Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου.
Σπάθα επειδή μοιάζει με σπαθί ή spada στα βενετσιάνικα γιατί είναι μακρύ και σαν σπάτουλα, Τίτυρος γιατί έλεγαν έτσι ένα βοσκό στην αρχαιότητα και σήμερα το ακρωτήρι έχει όπως είχε πάντα κοπάδια απο αίγες, Δικτυνναίο για τον φημισμένο ιερό της Θέας του κυνηγού, την Άρτεμις στις Μένιες.

Υ.Σ όποιος δεν έχει πάει στο Σπαθί της Σπάθας (στην άκρη εκεί που υπήρχε το Γερμανικό πολυβολείο, εκεί που λένε οτι εμπνεύστηκαν και γύρισαν την ταινία "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε" ..χάνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: