Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...

Τα μαγαζιά τον τελευταίο μήνα στην πλατεία Τζανακάκη δουλεύουν καλά... και ο λόγος είναι ότι με την τόση διαφήμιση που έχει γίνει, μια με τους κώνους, την άλλη με τα κράσπεδα, ο κόσμος μαζεύεται απο το πρωί περιμένοντας να δει πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν τα έργα και πως θα διαμορφωθεί η πλατεία. (sic)
Η αλήθεια είναι οτι έχει κουράσει η υπόθεση, αλλά απο την άλλη με τα τόσα που έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί είναι σαν να πέρασε απο δημόσια διαβούλευση η υπόθεση ..οπότε νομίζω οτι τα συμπεράσματα της η δημοτική αρχή τα έχει βγάλει, μιας και απ ότι ξέρω παρακολουθεί απο κοντά τα ..γραφόμενα.
Μάης μήνας κοντεύουμε να φτάσουμε στην μέση, που θα φτάσουμε και δεν θα ξεκινήσουν τα έργα.... έτσι αντί να ανταλλάσσουμε επιστολές για το τι, πως και γιατί ας κάνουμε κάτι ώστε οι πολίτες, οι δημότες, οι φιλοξενούμενοι μας, να μην βρίσκονται τιμωρημένοι. Ναι "τιμωρημένοι" μιας και δεν είναι μόνο η πλατεία που επηρεάζεται με αυτήν την καθυστέρηση, δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα, αλλά σχεδόν όλο το εμπορικό κομμάτι της Σκαλίδη ταλαιπωρείται. 
Δεν σηκώνει άλλο καθυστέρηση και οι έχοντες αντίθετοι άποψη - που πρέπει να είναι σεβαστή- περιμένουμε να δούμε μήπως κακώς την είχαμε.
Πάντως και στο κομμάτι της τροφοδοσίας δεν βρέθηκε η λύση, ούτε το βλέπω να βρίσκεται, αλλά και το θέμα του παρκαρίσματος μας θα δημιουργήσει μετά την αποπεράτωση της πλατείας.. μεγαλύτερο πρόβλημα αφού ήδη τα περισσότερα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν εντός της ανατολικής Σκαλίδη.... εκείνης που δεν "θέλουμε να δούμε" να αναπτύσσεται, ή πήγαν στους μονόδρομους πάνω στα πεζοδρόμια προκαλώντας μας αηδία.
Υ.Σ Όσο για την αστυνόμευση καλές είναι οι συναντήσεις και οι κουβέντες (βέβαια το θέμα δεν είναι τόσο νέο) όμως στην δική μας περίπτωση μετράει το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: