Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΚΟΥ

... στην είσοδο της πόλης της Κισάμου
Ένα νέο πάρκο στην είσοδο της πόλης της Κισάμου και ανατολικά, προγραμματίζει να δημιουργήσει η Δημοτική αρχή Κισάμου. Μάλιστα, όπως γίνεται αντιληπτό έχουν ετοιμαστεί και οι σχετικές μακέτες και πλέον αναμένεται η απαιτούμενη έγκριση κατασκευής του, εν λόγω, έργου. Συν τοις άλλοις, ο Δήμαρχος Κισάμου Θεόδωρος Σταθάκης έχει λάβει τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού. Στο πάρκο αυτό θα τοποθετηθεί και το μνημείο Πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, καθώς επίσης παγκάκια, ενώ θα γίνει πλακόστρωση και δεντροφύτευση.
Ο Δήμαρχος Κισάμου, στο χαιρετισμό του τη Δευτέρα (22/5) στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη Μάχη της Κρήτης στην Κίσαμο, τόνισε επ' αυτού: Στόχος μας ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, για να γίνεται και αυτή η εκδήλωση για τη "Μάχη της Κρήτης". Να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Δερουκάκη και τους συνεργάτες του που ετοίμασαν τη μακέτα και έχουμε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη ότι θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη κατασκευής του νέου μνημείου, σε χώρο δίπλα στον κόμβο. Εκεί θα γίνεται η εκδήλωση με τις τιμές που τις αρμόζει.
Σαφέστατα λοιπόν, η επικείμενη δημιουργία αυτού του πάρκου, θα δώσει άλλη όψη στην εικόνα της πόλης της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: