Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

Θα επιχειρήσω με συντομία και ψυχραιμία να απαντήσω στην πρόχειρη, ασυνάρτητη και διχαστική επιστολή, η οποία απευθυνόταν στον Α.Ο. Κισάμου αλλά συνέχιζε την επίθεση προς το πρόσωπό μου.
Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να τονίσω το πόσο λυπηρή αλλά και αυθαίρετη είναι η προσπάθειά σας να κατατάξετε τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στην αντιπολιτευτική ομάδα του Δήμου. Έπειτα, αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν να υποτιμάτε την ελεύθερη βούληση του Συμβουλίου υπονοώντας ότι είμαι ικανή να τους παρασύρω σε κάτι τέτοιο; Επίσης, πρέπει να επισημάνω ότι ούτε εγώ, ούτε και ο Σύλλογος έχουμε ανάγκη από δημοσιότητα – και ιδιαίτερα αρνητική. Ο Α.Ο. Κισάμου έχει δημοσιότητα από τις δράσεις και το έργο που προσφέρει.
Το να ονομάζετε διάλογο την λεκτική επίθεση στον σύζυγο μου και να παραποιείτε τα όσα ειπώθηκαν είναι κίνηση χαμηλού επιπέδου και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Ευτυχώς που υπήρχαν παρευρισκόμενοι και μπορούν να επιβεβαιώσουν όσα έγιναν.
Ας υπενθυμίσουμε την σειρά των γεγονότων, γιατί τα αναφέρετε συγκεχυμένα στην επιστολή σας. Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατατέθηκε Τεχνικό Δελτίο προς την Π.Ε. Χανίων, η οποία αφορούσε την αναβάθμιση του στίβου ύψους 825.000€. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην διεκδίκηση του συγκεκριμένου Τεχνικού Δελτίου και αποφασίσαμε ως Α.Ο. Κισάμου να προχωρήσουμε το αίτημα προς την Π.Ε. Χανίων ύψους 350.000€, το οποίο και εγκρίθηκε. Την συνέχεια της διαδικασίας την γνωρίζετε από την επίσημη ανακοίνωση του Α.Ο. Κισάμου και συμφωνούμε ότι οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες.
Είναι γνωστό ότι ο Α.Ο. Κισάμου στηρίζει κάθε προσπάθεια για αθλητικές υποδομές ανεξαρτήτως αθλήματος. Στην επιστολή που επικαλείστε σχετικά με την κατασκευή του νέου σταδίου, η επίσημη θέση του Συλλόγου ήταν ότι επιθυμούμε την τοποθέτηση ταρτάν σε οποιοδήποτε χώρο θέλετε αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, ο Α.Ο. Κισάμου ουδέποτε παρεμπόδισε τις προσπάθειες άλλων σωματείων για υποδομές και κυρίως του Κισσαμικού, με τον οποίο έχουμε κοινό στόχο την αναβάθμιση του αθλητισμού στην Κίσαμο. Κύριε Δήμαρχε, η τακτική σας να προσπαθήσετε να φέρετε σε αντιπαράθεση τον Α.Ο. Κισάμου με τον Κισσαμικό είναι καταστροφική για τον τόπο. Μην το κάνετε, γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος αφελής να σας πιστέψει.
Όσον αφορά την επιχορήγηση σχετικά με τον ρουχισμό των αθλητών του συλλόγου σας ευχαριστήσαμε δημόσια τον Νοέμβριου του 2016, ονομάζοντας τον Δήμο ως Μέγα Χορηγό, και, εάν θέλετε, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την παραχώρηση των χώρων και να υπενθυμίσουμε ότι έκτοτε αναλάβαμε την συντήρησή τους.
Η φιλοσοφία όλων των μελών του Α.Ο. Κισάμου είναι η επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων για τον τόπο μέσα από την ανιδιοτελή και εθελοντική δράση μας. Ελπίζουμε να είστε συνοδοιπόρος στην προσπάθειά μας αυτή.
Η Πρόεδρος του Α.Ο. Κισάμου
Μπικάκη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: