Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΓΝΩΜΗ

Έχω πει αρκετές φορές οτι απο αυτή την σελίδα θα δίνω βήμα λόγου σε ανθρώπους που θέλουν να δουν κάτι καλύτερο στο τόπο μας. Ένας απο αυτούς είναι και ο Μ.Α που μου έστειλε το παραπάνω σχέδιο για την Σκαλίδη. Με παρακάλεσε να κρατήσει την ανωνυμία του μιας και δεν βρίζει, ούτε θέλει να έλθει σε αντιπαράθεση με κανένα, απλά θέλει να πει την γνώμη του για την Σκαλίδη που θεωρεί οτι είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να αξιοποιηθεί με ελάχιστα χρήματα και θα είναι το καμάρι της πόλης.
Το μόνο λοιπόν που θέλει είναι να φτιαχτούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στάθμευσης (κι όπως βλέπουμε στο σχέδιο του κάθε θέση θα βρίσκεται στο μισό του κάθε μαγαζιού) να μπουν σαμαράκια για τους μηχανόβιους, τα πεζοδρόμια θα μεγαλώσουν και το φάρδος του δρόμου να χωρά ένα μόνο αυτοκίνητο. 
Ο δρόμος πρέπει να μένει ανοικτός για πυροσβεστική-ασθενοφόρο και για τις φορτοεκφορτώσεις των μαγαζιών.
Φυσικά δεν κουβεντιάζει για πεζόδρομο μιας και η πόλη δεν έχει την δυνατότητα να έχει πεζόδρομο δίχως χώρους στάθμευσης και με τόσους μικρούς και αυτοκινητοκρατούμενους δρόμους.
Και τέλος να αλλάξει η φορά του και να γίνει απο ανατολή προς δύση μιας και αυτό γίνεται σ' όλες οι πόλεις του κόσμου....να εισέρχονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια: