Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

7 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ

2η Κάμπος Ιναχωρίου - Πλατανάκια
Ο δρόμος (κόκκινη διαδρομή) ξεκινάει λόγο πριν το πανέμορφο χωριό Κάμπος. Ενώ το καταπράσινο φαράγγι (κίτρινη διαδρομή) που καταλήγει στα Πλατανάκια ξεκινάει λίγο δυτικά του χωριού. Όλο το φαράγγι διασχίζει μονοπάτι που είναι δίπλα στο ποτάμι το οποίο τρέχει νερό όλο το χρόνο. Σε ορισμένα σημεία το μονοπάτι ήταν φτιαγμένο απο κάποιο πρόγραμμα του τότε δήμου Ιναχωρίου. Στα τοιχώματα του φαραγγιού που είναι κάθετα υπάρχουν φωλιές γυπαετών.
Το ποτάμι οι ντόπιοι το λένε Μεσοχωριανό και το βουνό Κουτρούλη που έχει ύψος 1071 μ. Στα μέσα της διαδρομής συναντάμε την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που είναι κτισμένη δίπλα σε ένα βράχο που μοσχοβολά απο δίκταμο. Την έκτισαν οι χωριανοί με πρωτομάστορα τον Θοδωρή Μαρκάκη το 1934 κουβαλώντας όλα τα υλικά στις πλάτες τους. Μετά την εκκλησία συναντάμε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, ενώ είναι πρωτόγνωρο οτι σ' όλη την κακοτράχηλη περιοχή καλλιεργούσαν στάρι όπου φαίνονται πεντακάθαρα τα αλώνια.
Στο τέλος της διαδρομής ένα μπάνιο είναι οτι πρέπει σε μια παραλία που θα είσαστε σίγουροι μόνοι.
Αξίζει να πάτε με τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: