Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.

«Προς: Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου
Υπόψη:
Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιου
Κοινοποίηση:
1. Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο
2. Μακαριωτάτους Προκαθηµένους των κατά τόπους Αγιωτάτων
Ορθοδόξων Εκκλησιών
3. Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο
4. Πανορθόδοξο Γραµµατεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας
5. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων
(Με Απόφαση του Εισαγγελέα η Καταγγελία με Αρ.Πρωτ.: 3027/6-6-2016
μετατράπηκε σε Αυτεπάγγελτη Μήνυση και αρχίζει Εισαγγελική Έρευνα.)
Από: Νικόλαος Στεργιάδης του Στέργιου
Τόπος Κατοικίας: Χανιά, Οδός/Αρ.: Μαργουνίου 71, ΤΚ: 73136
Θέμα: Στην Κίσαμο η «Νέα Εποχή» επισκιάζει την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας», δυστυχώς με ευθύνη και εξεχόντων μελών της Εκκλησίας της Κρήτης, όπως:
- ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος,
- ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης,
- ο Γενικός Διευθυντής της Ο.Α.Κ. Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς.
Αιτούμαι όπως επιμεληθείτε της παραπομπής της παρούσας Καταγγελίας προς κρίση αυτής από το Συνοδικόν Δικαστήριον.
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιε,
Από τον Αύγουστο του 2015, σχεδόν ένα χρόνο πριν, με έγγραφή μου Καταγγελία αιτήθηκα να εξεταστεί ένα σημαντικότατο θέμα που αφορά τη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης. Επισημαίνω πως το ίδιο ακριβώς θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω αναρμοδιότητάς της το έχει παραπέμψει στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης. Προ ημερών ενημερώθηκα πως με επιλογή και ευθύνη αποκλειστικά του Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, το θέμα αυτό διατηρείται ακόμη και σήμερα ως «εκτός Ημερήσιας Διάταξης».
Όπως προσωπικά γνωρίζετε το αναφερόμενο θέμα είναι τα γκράφιτι που σχεδιάστηκαν κατά το Art Festival 2011 που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.) τον Οκτώβριο του 2011, γκράφιτι το περιεχόμενο των οποίων αντιστοιχεί και προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού και αποσκοπεί στον παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό υπέρ της «Νέας Εποχής». Τα γκράφιτι αυτά προσβάλλουν βαρύτατα το θρησκευτικό συναίσθημα κάθε Ορθόδοξου Έλληνα πολίτη. Ο Νόμος του 1938 που αφορά στον «παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό» δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί για τα γκράφιτι του Art Festival 2011 της ΝΕ.ΚΙ.
Ειδικότερα, το μεγάλου μεγέθους γκράφιτι σε τοίχο του Ενιαίου Λυκείου Κισάμου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Κισάμου), γκράφιτι γνωστό και ως ο «θρόνος του θηρίου», είναι η «σημαία» της διεθνούς πολιτικο-παραθρησκευτικής οργάνωσης της «Νέας Εποχής», έχει ενσωματωμένα αποκρυφιστικά-οικουμενιστικά σύμβολα, είναι μια σύνθεση των βασικών δοξασιών κύριων παραθρησκευτικών ομάδων της «Νέας Εποχής», σχεδιάστηκε παράνομα επάνω σε Ελληνικό Δημόσιο κτίριο (Σχολείο), ως έργο της εγκληματικής και ανθελληνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.), Συλλόγου που υποστηρίζεται από το Δήμο Κισάμου.Όσον αφορά το γκράφιτι σε κάδο απορριμμάτων του Δήμου Κισάμου, πρόκειται επίσης για γκράφιτι με αποκρυφιστικά σύμβολα, αποτελεί μια οπτική έκφραση βασικής δοξασίας κύριων παραθρησκευτικών ομάδων της «Νέας Εποχής».

Οι πρωτεργάτες της δράσης αυτής ανταμείφθηκαν: ο εκ’ των ιδρυτών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.) ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου της περιόδου 2009-2011 είναι ο νυν θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όλες οι σχετικές Καταγγελίες για τα γκράφιτι του Art Festival 2011 της ΝΕ.ΚΙ. «Αρχειοθετήθηκαν άνευ αιτιολόγησης» από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης. Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου καθώς και η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.), ενώ έχουν ενημερωθεί πλήρως για τα γκράφιτι του Art Festival 2011 της ΝΕ.ΚΙ., δεν έχουν εκφράσει ποτέ δημόσια άποψη ούτε και υπέβαλαν Καταγγελία.
Ουσιαστικά η Εκκλησία της Κρήτης αρνήθηκε να εκφραστεί Συνοδικά σχετικά με τα ανωτέρω αναφερόμενα γκράφιτι και κατόπιν απόφασής της να ενεργήσει τα δέοντα. Η άρνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα τις παραμονές της επικείμενης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» η οποία προετοιμάζεται επί πολλές δεκαετίες και θα συγκληθεί στην Κρήτη 17 με 27 Ιουνίου 2016, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (Ο.Α.Κ.) στο Κολυμβάρι Κισάμου. Η «σημαία» της «Νέας Εποχής» είναι τοποθετημένη εδώ και 4,5 έτη ακόμη και σήμερα στην Κίσαμο Χανίων και όχι σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδος και μάλιστα σκόπιμα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προφανέστατα για να επισκιάσει την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Η αποκαθήλωσή της στάθηκε αδύνατη επειδή είναι πλέον εμφανές πως βρίσκεται υπό την προστασία «προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας» υψηλά ιστάμενων στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά δυστυχώς και εξεχόντων μελών της Εκκλησίας της Κρήτης.
Η συγκάλυψη της δράσης της «Νέας Εποχής» στην Κίσαμο, της έδωσε τη δυνατότητα για επέκταση της δράσης της τώρα στην πόλη των Χανίων και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Κρήτη. Ακολουθείται και στα Χανιά το ίδιο ακριβώς οργανωμένο μοντέλο δράσης της «Νέας Εποχής» που εφαρμόστηκε ήδη επιτυχώς στην Κίσαμο. Είναι ενδεικτική η περίπτωση της «φιλοτέχνησης» του νεόδμητου Δημοτικού Πάρκινγκ «Κύδων» στα Χανιά, όπου σχεδιάστηκαν στους εσωτερικούς τοίχους του Δημοτικού αυτού κτιρίου παραθρησκευτικά σύμβολα και άλλα σχέδια που παραπέμπουν σε παραθρησκείες που συγκαταλέγονται στο ευρύτερο πλαίσιο της «Νέας Εποχής» και αποσκοπούν σε παράνομο αθέμιτο προσυλητισμό κυρίως της νεολαίας, μετατρέποντας το Δημοτικό αυτό κτίριο σε κέντρο προσηλυτισμού της «Νέας Εποχής».
Αυτά τα σύμβολα και σχέδια εάν δεν διαγραφούν τώρα άμεσα θα υπάρχουν εφ΄ όρου ύπαρξης του κτιρίου, αφού κάθε σχετική Καταγγελία θα «Αρχειοθετηθεί άνευ αιτιολόγησης», όπως ακριβώς έγινε και με όλες τις Καταγγελίες για τα γκράφιτι του Art Festival 2011 της ΝΕ.ΚΙ. στην Κίσαμο, ως προαναφέρθηκε. Επίσης, κάποια από τα γκράφιτι σχεδιάστηκαν από άτομα που έχουν σχέση με παραθρησκείες, άτομα τα οποία με εμφανή σκοπό τον παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό προβάλουν αυτή την πίστη τους και μέσω των προσωπικών ιστοσελίδων τους στο Ίντερνετ αλλά και την αποτυπώνουν με τα γκράφιτι σε δημόσιους χώρους της πόλης των Χανίων.
Η επέκτασης της δράσης της «Νέας Εποχής» από την Κίσαμο στα Χανιά, εμφανώς υποστηρίζεται από το Δήμο Χανίων, πρωτεργάτες της δράσης αυτής είναι ανώτερα στελέχη του Δήμου και εκτελεστικά όργανα οι συγκεκριμένοι βάνδαλοι σχεδιαστές γκράφιτι των Χανίων που πλέον παρουσιάζονται από το Δήμο Χανίων ως «νέοι καλλιτέχνες», με σκοπό τη δημόσια νομιμοποίηση (ξέπλυμα) της παράνομης δράσης τους και τη συνέργεια στη διάδοση αυτών που πιστεύουν και εκφράζουν μέσω της προβολής τους ως πρότυπα για τη νεολαία των Χανίων. Δηλαδή, προσφέροντας υποστήριξη στους δημιουργούς αυτών των γκράφιτι, έμμεσα αναδεικνύουν με τόσο έντονο τρόπο αυτά τα γκράφιτι ώστε αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο προσέγγισης της νεολαίας για τη διάδοση των βασικών αρχών και δοξασιών των παραθρησκευτικών ομάδων που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της «Νέας Εποχής».
Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας επιτρέποντας με την κατάσταση ως έχει σήμερα την τέλεση των εγκαινίων του Δημοτικού Πάρκινγκ «Κύδων» στα Χανιά, δηλαδή επιτρέποντας το Δημοτικό αυτό κτίριο να δοθεί επίσημα σε χρήση από τους Δημότες των Χανίων, έμμεσα θα υποδηλώσει και την αποδοχή του παράνομου αθέμιτου προσηλυτισμού που στοχεύει κυρίως στη νεολαία και αντιπροσωπεύει την επέκταση της δράσης της «Νέας Εποχής» από την Κίσαμο στα Χανιά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Κρήτη.
Με το παρόν έγγραφό μου:
1ον) Αιτούμαι όπως επιμεληθείτε της παραπομπής της παρούσας Καταγγελίας προς κρίση αυτής από το Πρωτοβάθμιον / Δευτεροβάθμιον Συνοδικόν Δικαστήριον, με Καταγγελλόμενους για Συγκάλυψη της δράσης της «Νέας Εποχής» στην Κίσαμο και Υποστήριξη της επέκτασης της δράσης της και στην υπόλοιπη Κρήτη, τους εξής:
- Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο,
- Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιο
Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης,
- Γενικό Διευθυντή της Ο.Α.Κ. Δρ Κωνσταντίνο Β. Ζορμπά.
2ον) Αιτούμαι την άμεση επίλυση του θέματος πριν την έναρξη των εργασιών της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας», με ολική διαγραφή των γκράφιτι του Art Festival 2011 του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεολαία Κισάμου» (ΝΕ.ΚΙ.) από οπουδήποτε αυτά υπάρχουν, είτε από τον τοίχο είτε από τις ιστοσελίδες του Συλλόγου στο Ίντερνετ είτε αλλού. Επίσης, σχετικά με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και υποστηρικτές αυτής της δράσης, αιτούμαι την άρση του δικαιώματός τους να κατέχουν διοικητικές θέσεις στο Ελληνικό Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας..
Χανιά 7-6-2016
Νικόλαος Στεργιάδης

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο ανθρωπος ειναι τρελός..αυτα που λεει μονο ενας τρελος μπορει να τα σκεφτεί

Ανδρονικάκης Ελευθέριος είπε...

Όχι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τρελός, είναι πανέξυπνος, κάνει εξαιρετική χρήση του γραπτού λόγου και ξέρει στοχευμένα που να απευθυνθεί. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο αυτό, αλλά από τα γραφόμενα του, πιστεύω πως θέλει να γίνει ο θεματοφύλακας της καθαρότητας, σήμερα της πίστης μας, αύριο της φυλής μας και μεθαύριο ποιος ξέρει!!!! Το άσχημο στην όλη ιστορία είναι ότι δεν μας λέει καθαρά τι πραγματικά κρύβει πίσω από αυτές τις ενέργειες. Πόσο πολύ μπορεί να μισεί τα νιάτα, το μέλλον αυτού του τόπου. Οι ενέργειες του δείχνουν πως μισεί πολύ τον εαυτό του και πως ευχαρίστως θα τον ανατίναζε ως ISISλάτρης για την καθαρότητα της πίστης του. Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, μόνο να τους απομονώσουμε.