Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Παμψηφεί εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής Κισάμου στο χθεσινοβραδυνό έκτακτο  Δημοτικό συμβούλιο για αντικατάσταση  του παλαιού δικτύου ύδρευσης στην πόλη και συγκεκριμένα σε σημεία που σωλήνες εν έτει 2017 είναι ακόμα αμιαντοσωλήνες.
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης ανέφερε:
 - Το υφιστάμενο παλαιό δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Κισάµου δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες υδροδότησης σε περιοχές που καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ζήτησης/αιχμής (παραθεριστικός/τουριστικός χαρακτήρας) και υφίσταται πολλαπλές θραύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, διακόπτοντας συχνά την παροχή σε μεγάλα τμήματα της πόλης.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία δικτύων ύδρευσης που να καλύπτει τις ανάγκες της οικιστικής ανάπτυξης της εξεταζόμενης περιοχής µε κατάργηση των υφιστάμενων αγωγών αμιαντοσωλήνων και πρόχειρων δικτύων που κατασκευάστηκαν χωρίς μελέτη και κατά περίπτωση αλλά και τοποθέτηση 5 παροχομέτρων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης ώστε να εντοπίζονται οι διαρροές του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.
Το έργο είναι προυπολογισμού 890.795, 23 Ε και θα γίνει µε ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα µε τους όρους που θα καθορίσει µε απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: