Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Θέμα φωτογράφισης έχουν γίνει οι κάδοι των σκουπιδιών στην πόλη της Κισάμου και όχι μόνο. Χθες ως εκ του θαύματος μαζεύτηκαν απο το παραλιακό μέτωπο 2 αυτοκίνητα,  έτσι θα την "πορέψουν" οι ξενοδοχειακές μονάδες ως την Παρασκευή, τώρα το πρόβλημα μεταφέρετε στην πόλη που εκεί οι κάδοι είναι υπερχειλισμένοι και σκορπισμένα τα σκουπίδια απ΄έξω*. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά αφού στους περισσότερους δήμους δεν υπάρχει πρόβλεψη τι θα ακολουθήσει αν απολυθούν οι συμβασιούχοι, μάλλον πάμε για μια δύσκολη περίοδο στην.. καθαριότητα.
Πάντως οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρ΄όλο που οι δημοτικές αρχές είναι στο πλευρό τους, λύσεις δεν είναι εύκολο να βρεθούν, αφού και οι εθελοντές σε μια τέτοια δουλειά είναι ελάχιστοι. Μάλιστα όπως έμαθα, απότομα χθες, χάθηκαν και τα κλειδιά απο τα απορριμματοφόρα..* οπότε η ακινησία θα συνεχιστεί.
*Τα μαγαζιά εστίασης αλλά και όλα τ΄αλλά που δεν μπορούν να κρατήσουν τα σκουπίδια σε ιδιωτικούς χώρους, καλό είναι να κλείνουν καλά τις σακούλες... ήδη οι περισσότεροι δρόμοι μέσα στην πόλη είναι για κλάματα. Μάλιστα δεν θα ήταν κακή ιδέα αφού η απεργία θα κρατήσει άλλη μια μέρα να τα μεταφέρουν σε κάδους, οι πολίτες και τα μαγαζιά, που θα υποδείξει η δημοτική αρχή έξω απο την πόλη. 
Είναι γνωστό οτι δεν μας ενδιαφέρει και πολύ η καθαριότητα και αυτό φαίνεται... καθημερινά και ειδικά τώρα. 
* Θα έχουμε και παρατράγουδα μιας και η σήμανση βρίσκεται ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου ψάχνοντας τον ένοχο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: