Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Κίσαμο, τι πρέπει να γίνει και τι αστυνόμευση χρειάζεται, ειδικοί επί αυτού είναι μόνο δυο, η αστυνομία και ο Δήμος. Οι υπόλοιποι απλά καταθέτουν τις προτάσεις τους -αν έχουν- ή θα αρκεστούν να πουν τα παράπονα τους -αν πάλι έχουν. 
Στην προχθεσινή συνάντηση λοιπόν που ήταν παρόντες όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό αποφασίστηκε κατά κύριο λόγο να υπάρξει μια αστυνόμευση στην Ηρώων Πολυτεχνείου (να εφαρμοστεί η κατά μήνα στάθμευση απο την μια πλευρά του δρόμου) και μια μικρότερη με τα φορτηγά τροφοδοσίας στην πλατεία Τζανακάκη κατά τις πρωινές ώρες. Θα έχουμε λοιπόν μια 4ωρη αστυνόμευση στον μοναδικό μας δρόμο ώστε να "εξυπηρετήσουμε" τα τουριστικά λεωφορεία να περνούν γρήγορα και ανενόχλητα (μας αφήνουν την σκόνη τους) και μια 2ωρη απογευματινή* πάλι για τα τουριστικά λεωφορεία να πάρουν .....την σκόνη που άφησαν το πρωί, και να φύγουν. Δηλαδή κάνουμε μια εξυπηρέτηση δίχως να έχουμε κανένα αντάλλαγμα, αλλά και το σπουδαιότερο για ένα 4ώρο το πρωί αποφασίσαμε να διώξουμε τους δικούς μας ανθρώπους απο τα μαγαζιά της πόλης (στην Ηρώων Πολυτεχνείου μόνο τέτοιοι σταθμεύουν) δίχως να ξέρουμε προς τα που, αλλά σίγουρα ξέρουμε το γιατί!!
* Προτείνω για να μην μας σκονίζουν τα τουριστικά λεωφορεία το απόγευμα, που μας "περνούν" με τεράστια ταχύτητα, να καταβρέχουμε και τον δρόμο απο 5.30-6.30. 
Είμαστε λοιπόν για να μην μακρηγορώ η μόνη πόλη που πάει αντίθετα στα πράγματα.... εφαρμόζει δίχως να προβλέπει ή καλύτερα δίχως να έχει σκεφτεί το επόμενο βήμα. Αντί να ξεκινήσουμε απο τους χώρους στάθμευσης που είναι απαραίτητοι, κλείνουμε πλατείες και δρόμους, διώχνουμε τους πελάτες μας (μην μου πείτε οτι δεν θα πάνε στου Σκλαβενίτη ή στο ΣΥΝΚΑ που έχουν χώρους στάθμευσης να ψωνίσουν) και μετά λέμε οτι έχουμε κάνει κάτι.  
Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται να γίνει, γι αυτό το σκοπό. Δηλαδή να μην εξυπηρετηθούν οι ντόπιοι αλλά οι αποδέλοιποι. 
Είμαι σίγουρος οτι η Δημοτική αρχή ψάχνει χώρους στάθμευσης, τους ψάχνει εδώ και πολύ καιρό.... όμως αυτό έπρεπε να κάνει εξ' αρχής. Εξάλλου στην συνάντηση που παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απο την διεύθυνση Χανίων το είπε ξεκάθαρα...ο δήμος Κισάμου τι προτίθεται να κάνει για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα στην πόλη; Τι;
Τέλος πάντων η λύση θα αργήσει για την πόλη μας θα πάρει ακόμα λίγα χρόνια ώσπου να αποφασίσουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες μας, και μια τέτοια ανάγκη που απο το 2000 την μπαινοβγάζουμε από τα συρτάρια κάθε προεκλογική περίοδο, είναι ο περιφερειακός... αλλά ποιος θα τον τολμήσει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: