Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"

Ο Κώστας Σπανάκης* γεννήθηκε στα Χανιά το 1960 όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος καθώς ασχολείται με τη ζωγραφική από τα παιδικά του χρόνια. Επιρροές του ήταν πάντα τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα βιβλία  και η μουσική.
 Η θεματολογία του εστιάζει συνήθως στη γυναικεία ομορφιά και την ερωτική διάθεση,  τα παλιά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, το Ελληνικό καλοκαίρι και τα Χανιά που αγαπά πολύ με το VINTAGE στοιχείο να κυριαρχεί πολλές φορές.
Στα έργα του φαίνεται η επιρροή των 60s κόμικς, του κινηματογράφου (FILM NOIR, ROAD MOVIES), της μουσικής (JAZZ) αλλά και του φανταχτερού χώρου της διαφήμισης. 

Εκεί συνυπάρχουν τόσο τα έντονα όσο και τα παστέλ χρώματα συνδυασμένα με τρόπο που να αναδεικνύεται ξεχωριστά το καθένα. Ασχολείται επίσης με την εξέλιξη μιας δικής του τεχνικής με μονοκοντυλιές, τεμνόμενα τόξα και πιο γεωμετρικά σχήματα γενικότερα.
Πολλές φορές επαναπροσδιορίζει δικά του έργα με αυτή την τεχνοτροπία. Κάποιοι θεωρούν ότι η δουλειά του εντάσσεται στο χώρο της POP ART  αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που όμως με την καθημερινή και συνεχή ενασχόληση διαφοροποιούνται. 

*Ο Κώστας Σπανάκης γεννήθηκε στα Χανιά αλλά έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κίσαμο  όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως Αστυνομικός. Η οικογένειά του σχετιζόταν στενά με πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής λόγω και της καταγωγής της μητέρας του από εκεί.
Ενήλικος πια, επίστρεψε και εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια αρχικά αλλά και άλλα τόσα αργότερα ως εργαζόμενος  στην Εθνική Τράπεζα.
Στα χρόνια αυτά δηλαδή 1980-1989 και 1995-2004 σχετίστηκε στενά με την τοπική κοινωνία κι έκανε πολλούς και καλούς φίλους με τους οποίους εξακολουθεί να βρίσκεται κατά καιρούς.
Δείτε εδώ πολλά απο τα έργα του Κώστα
ΠΗΓΗ Επιμέλεια Παρουσίασης: Αναστασία Τσαγκάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: