Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΣΚΥΛΟ...ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι... Για άλλη μια φορά ένας "σκυλό...φιλος" φοβήθηκε μην επέμβει στη φύση και δε στείρωσε το σκύλο του. Το αποτέλεσμα πετάχτηκε με περίσσεια "φυσικότητα" έξω από το ΣΥΝΚΑ Κισάμου για να πεθάνει αργά και "φυσικά" μακριά από τη μάνα ή για να το μαζέψει κάποιος ηλίθιος που δεν έχει πώς να σκοτώσει το χρόνο του. Υπάρχουν, βλέπετε, κάποιοι ηλίθιοι φιλόζωοι οι οποίοι παρεμβαίνουν στη φύση, είναι πολύ συναισθηματικοί και δεν αντέχουν στην ιδέα του να πεθάνει αργά και "φυσικά" ένα πλάσμα. Μια φίλη λοιπόν, μάζεψε τα τρισχαριτωμένα κουτάβια που είναι μόλις 2-3 εβδομάδων και προσπαθεί να τα γλιτώσει από τον θάνατο που θα επερχόταν "φυσικότατα". Εργάζεται βέβαια όλη την ημέρα και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα ως κουταβομάνα, αλλά δεν πειράζει, πάνω από όλα η φύση. Συγγνώμη για τον ειρωνικό τόνο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται κάποιοι άνθρωποι. Όπως και να 'χει... εμείς έχουμε ήδη 5 σκυλιά, τα τέσσερα μάλιστα από παρόμοια διάσωση. Δεν υπάρχει η δυνατότητα φροντίδας κι άλλων σκύλων.
Ξέρω ότι μάλλον έχετε όλοι σας σκύλο... ελπίζω τουλάχιστον να είναι στειρωμένος, έτσι ώστε να μη δημιουργήσετε παρόμοιο πρόβλημα με αυτό που δημιούργησε ο "σκυλό...φιλος" συνάνθρωπος. Παραθέτω φωτογραφίες κι όποιος προλάβει. Είναι πανέμορφα! Δυο θηλυκά, ένα αρσενικό. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με προσωπικό μήνυμα. Α, και κάτι ακόμα... Κάντε share...Ειδικά εσείς με τους αμέτρητους facebookoφίλους. Θα βρούμε τρόπο να μεταφέρουμε ασφαλώς τα κουταβάκια μέχρι και Αθήνα
Ves Iris

Δεν υπάρχουν σχόλια: