Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ

Απαντώντας ο δήμαρχος Κισάμου στην επιστολή των Ξενοδόχων και για το 10Ε είσοδο σε Μπάλο και Γραμβούσα ξεχώρισα τα εξης...
"Σαφώς, το τέλος που θα επιβληθεί θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη και με τη συνολικότερη διαχείριση της περιοχής.
- Θεωρώ οτι καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί... δικαιολογώντας και γιατί δεν έχει αντίτιμο ως και σήμερα το Ελαφονήσι....
Συνέχισε δε με το....
"Το όποιο μεγαλύτερο τίμημα (από το ισχύον 1 ευρώ εισιτήριο στον Μπάλο) μπορεί να υπάρξει για τις παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου θα προκύψει μέσα από τις οικονομοτεχνικές μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο, σε σχέση με τα έσοδα και τα έξοδα."
- Εδώ ο λάινσμαν σήκωσε την σημαία για οffside, μιας και η διαχειριστική μελέτη λέει ξεκάθαρα για την επισκεψιμότητα στον Μπάλο, και πόσους "σηκώνει" η περιοχή. Άρα η οικονομοτεχνική μελέτη θα αφορά μόνο το Ελαφονήσι.
Με απλά λόγια ο δήμος Κισάμου δια στόματος δημάρχου δεν λέει όχι σε μια αύξηση της τιμής εισόδου στις παραλίες μας, εξάλλου μου το είπαν και οι αντιδήμαρχοι αυτό... το θέμα βέβαια είναι οτι με αυτά χάνουν το λαϊκό έρεισμα και καταντάνε επιχειρηματίες αντίθετοι της κοινής λογικής. Και μην μου πείτε το κουφό..έ στους Κισαμίτες θα είναι ελεύθερη η είσοδος....τους τουρίστες να τρυγήσουμε!! 
Κύριοι οι παραλίες είναι δικές μας, ανήκουν σε όλους ... Με την λογική "για να την προστατέψω θα σας εισπράξω" δεν κάνετε τίποτα.... έρχεστε και παρέρχεστε και δεν είναι δυνατόν να μας λέτε για δημοτικές παραλίες που επειδή ο Θεός τις έκανε όμορφες εσείς πρέπει να βάλετε διόδια. 
Υπάρχουν καλύτερες και ποιο αποτελεσματικές μέθοδοι διαχείρισης και προστασίας των περιοχών Natura... απο το να συμφωνείτε σε τιμές εισόδου. 2Ε κάνει ένα κουτί γάλα και πολλοί δεν το έχουν ούτε αυτό.
Αν θέλετε να προστατέψετε αυτές τις περιοχές απλά εφαρμόστε τα διαχειριστικά προγράμματα του 2003 που έκαναν Δήμος Κισάμου και Διεύθυνσης Δασών.
Μεγάλη μπουμπουριά ξεσμίλιωσε η Ένωση Ξενοδόχων....τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: