Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΠΟΙΟΙ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ

Όταν η αυλαία πέφτει στο κατά τ' άλλα εξαίρετο φεστιβάλ-αφήνονται πίσω ξεχασμένοι 3?-4? αναιδείς που κοροϊδεύουν την κρητική μουσική γκαρίζοντας μέχρι τις 4 παρά το πρωί μη σεβόμενοι το γεγονός ότι η περιοχή είναι κατοικήσιμη (ντόπιοι και τουρίστες) και πιθανόν έχει ανθρώπους που δεν κάνουν διακοπές και θέλουν απλώς να κοιμηθούν για να πάνε το πρωί στην δουλειά τους.
Τι να σου κάνει και η αστυνομία όταν από τις 2 πμ έχει κάνει ήδη 2 φορές σύσταση για διατάραξη κοινής ησυχίας και αυτοί όχι απλά εξακολουθούν να παίζουν το τουμπερλέκι τους και  να γκαρίζουν αλλά φωνασκούν ακόμα πιο δυνατά...τι να κάνεις κι εσύ... κλείνεις παραθυρόφυλλα, μαντρώνεσαι καλοκαιριάτικα, ανοίγεις το αιρ κοντίσιον για να αισθάνεσαι ότι αναπνέεις τουλάχιστον..και απλά επιβεβαιώνεις το γνωστό ότι αυτό τον υπέροχο τόπο και οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης του πάντα τον αμαυρώνει η μαγκιά ορισμένων που θέλουν να λέγονται Κρητικοί....την ράτσα φίλε δεν την κάνει η μαγκιά, το νταηλίκι κ οι κούπες που ρουφάς, αλλά ο σεβασμός στον συνάνθρωπο σου μαζί με πολλά αλλα που προφανώς δεν διαθέτεις.
 Καλό θα ήταν να ελέγχουν οι ίδιοι οι διοργανωτές ποιοι μένουν πίσω και τι κάνουν τα ξημερώματα εκεί εφόσον θεωρητικά τα περίπτερα είναι κλειστά.... μέχρι τότε..καληνύχτα *Σ*Καστέλι.
Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: