Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ....

Γράφει ο δημοσιογράφος των Χ.Ν για το Λιμάνι Καβονησίου ... Χρήσιμες και αναγκαίες οι εργασίες που πραγματοποιεί το Λιμενικό Ταμείο Χανίων στο λιμάνι της Κισάμου. Ειδικά σε ένα λιμάνι που λόγω των ημερόπλοιων αντιμετωπίζει μεγάλες ανάγκες. Την ίδια ώρα όμως η Κίσαμος αλλά κυρίως τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα στερούνται της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης εξαιτίας της σοβαρής βλάβης στο “Β. Κορνάρος”. Είναι χιλιάδες ο κόσμος που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη μια εκδρομή στα γραφικά αυτά νησιά και τώρα θα πρέπει να αναζητήσει τον τρόπο προσέγγισης από την Πελοπόννησο!
Χρήσιμες και αναγκαίες (αποφάνθηκε ο δημοσιογράφος). Θα ήταν όμως αν γινόταν τσιμεντόστρωση όλου του λιμανιού και να μην υπάρχει ίχνος χώματος... αντίθετα μη αναγκαίες θεωρούνται οι εργασίες όταν ξηλώνουμε αυτά που αντέχουν ακόμα, για να βάλουμε νέα τσιμέντα. Όσο το οτι δεν έχουμε πλοίο βέβαια, που είναι μεγάλο πλήγμα για το λιμάνι, αλλά και για την περιοχή γενικότερα, κάποιος φταίει... ποιος όμως;
Τελικά ποιος σπρώχνει ποιον δεν έχω καταλάβει....  για να γράφονται τέτοια. 
Με κόκκινο τα χωμάτινα σημεία του λιμανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: