Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ;

Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά, δέκα οικογένειες προσφύγων, σύμφωνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας που εφαρμόζεται για την Κρήτη. Οι πρόσφυγες με λεωφορείο μεταφέρθηκαν σε περιοχή του Δήμου Κισάμου, σε ένα σπίτι στον Δραπανιά, (μια ή δυο οικογένειες) προκειμένου να μείνουν σε παλαιά οικία που έχει νοικιαστεί για τον σκοπό αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς ανάλογα πως το θέλετε, οι γείτονες (συγκεκριμένα μια γειτόνισσα) δεν ήθελαν επ' ουδενί να μείνουν εκεί οι πρόσφυγες, και με τον τρόπο τους τους έδιωξε. Κάπως έτσι είναι η αλήθεια και όχι όπως το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ των Χανίων... "όταν είδαν τους χώρους, αρνήθηκαν να μείνουν γιατί είναι εκτός προδιαγραφών και εκτός αστικού ιστού"
Πάντως είναι άξιο θαυμασμού τόσο καιρό πως να μην διαρρεύσει το θέμα της ενοικίασης κατοικιών στο Δραπανιά για τους πρόσφυγες.... που σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική αρχή ήταν ενήμερη εξ αρχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: