Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΑΤΟΥΧΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Θέμα συζήτησης τα αποτυπώματα ακόμα και στα μνημόσυνα .... αλλά και πόσα άλλα υπάρχουν που οι επιστήμονες δεν τα ξέρουν. Η "πατούχα του Έλληνα" στον Αζογυρά, "τα αποτυπώματα" στο Σάσσαλο", "οι πατημασιές του αλόγου στο Σφακοπηγάδι" και τόσα που απότομα μας ήρθαν στην θύμηση και στο μυαλό. Αποτυπώματα που αντέχουν στον χρόνο, άλλα δημιούργημα φαντασίας και άλλα πραγματικότητας.
Ένας καλό οδηγός θα ήταν ότι πρέπει... μιας και για μουσείο λίγο δύσκολο το βλέπω. Επ' ευκαιρίας το απολιθωμένο δελφίνι που όλοι έχουν απορία τι απόγινε και ποιος το "έκλεψε", λες και το ξέραμε τόσα χρόνια που ήταν, βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στο Ρέθυμνο, φιλοξενούμενο.
Η φώτο είναι απο το αρχείο του blog. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: